Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa pregatesti masa pentru persoanele care sufera de cancer – CumFacSa.ro

Cum sa pregatesti masa pentru persoanele care sufera de cancer

Unelte articol

O buna alimentatie este un lucru foarte important pentru fiecare din noi. Este critic ca persoanele care sufera de cancer sa poata primi toti nutrientii de care are nevoie organismul lor pentru a le permite o refacere cat mai rapida si cat mai eficienta. Iata cum trebuie sa procedezi atunci cand pregatesti mancarea pentru o persoana afectata de cancer.

Pasi

 1. 1

  In primul rand va trebui sa afli cat mai multe informatii despre tipul de interventie chirurgicala pe care a avut-o persoana respectiva. Astfel, alimentele pe care va trebui sa i le dai persoanei respective vor depinde de tipul de cancer de care sufera :
  * Persoanele care au iesit proaspat din operatie vor avea nevoie de alimente cat mai bogate in proteine.
  * Persoanele care au avut cancer la stomac, sau carora li s-a indepartat o parte din sistemul digestiv vor avea nevoie de alimente care sunt foarte usor de digerat.
  * Pentru persoanele care au sistemul digestiv compromis din cauza unei operatii, va trebui sa eviti sa le dai alimente care provoaca balonari sau care sunt foarte greu de digerat (varza, oua, brocoli, fasole, mazare, ardei iute).
  * Persoanele care au sistemul digestiv intact vor putea sa consume toate alimentele.

 2. 2

  Alege sa ii dai persoanei respective cat mai multe alimente bogate in vitamina C, care este un nutrient critic pentru persoanele afectate de cancer.

 3. 3

  De asemenea va trebui sa le dai persoanelor respective alimente bogate in fier.

 4. 4

  Mancarea ar trebui sa fie pregatita in cele mai igienice conditii, iar alimentele ar trebui sa fie gatite foarte bine.

 5. 5

  Este un lucru foarte important ca acele persoane care sufera de cancer sa isi mentina fortele, de aceea va trebui sa le dai doar hrana care le ofera cei mai multi nutrienti, de care are nevoie organismul pentru a se hrani.

Previous postCum sa mananci cat mai sanatos intr-un mod ieftin Next postCum sa obtii un par foarte frumos cu ajutorul alimentatiei

Related Posts

Posteaza un comentariu


close