Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa fotografiezi peisaje? – CumFacSa.ro

Cum sa fotografiezi peisaje?

Unelte articol

Cum sa fotografiezi peisaje?Foarte multe fotografii pe care la facem sunt cu peisaje, fie ca vorbim despre o poteca montana sau despre strada unui oras. Exista cateva reguli generale care pot imbunatatii pozele realizate si pe care le vom prezenta mai jos.

Pasi

 1. 1

  Adancimea campului e bine sa fie cat mai mare, adica sa fie toate planele pozei in focus. Realizeaza acest lucru micsorand pe cat posibil diafragma.

 2. 2

  Folosirea unui trepied este indicata, deoarece diafragma mica presupune timp de expunere lung.

 3. 3

  Incearca sa fotografiezi un obiect interesant in planul cel mai apropiat.

 4. 4

  De multe ori cerul este cuprins in astfel de fotografii. Daca avem cer senin e preferabil ca acesta sa ocupe o parte destul de mica din poza plasand linia orizontului in partea de sus a pozei. Daca cerul este interesant, cu nori ciudati, coloristica bogata, poate ocupa o buna parte din poza.

 5. 5

  Incearca sa faci poze la rasarit sau apus. Culorile in aceste momente sunt mult mai variate.

 6. 6

  Foloseste liniile din mediu pentru a crea senzatia de profunzime. Liniile de demarcatie ale unei sosele sunt un exemplu.

 7. 7

  Incearca sa gasesti un loc mai neobisnuit din care sa faci poza. Un exemplu ar fi o poza facuta la o sosea. Aceasta devine mult mai interesanta daca punem aparatul foto la nivelul asfaltului.

.

Previous postCum sa faci poze de calitate? Next postCum sa faci fotografii de tip portret?

Related Posts

Posteaza un comentariu


close