Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum eviti distragerile la volan – CumFacSa.ro

Cum eviti distragerile la volan

Unelte articol

Majoritatea accidentelor se intampla din neatentie. Fie ca vorbesti la telefonul mobil, te certi cu cineva sau pur si simplu te uiti in cu totul alta parte decat la carosabil. Cand faci aceste lucruri in conditii grele de circulat cu trafic intens, lucrurile se complica si mai mult. Majoritatea accidentelor se produc in medie la 3 secunde dupa ce soferul este distras, asadat ia-ti precautiile necesare!

Pasi

 1. 1

  Stabileste-ti ruta inainte de a pleca. Foloseste Google Maps, ViaMichelin sau Yahoo Maps pentru a gasi drumul potrivit. GPS-ul este o arma cu doua taisuri care te poate ajuta, dar te poate distrage, asa ca ai grija cat de mult esti atent la GPS.

 2. 2

  Condu odihnit, nu obosit. Daca te simti prea obosit pentru a continua, trage pe dreapta. Nu incerca sa ajungi acasa mai repede pentru a te odihni, intotdeauna acest lucru se termina rau.

 3. 3

  Pasagerii si animalele de companie, precum si obiectele din masina te pot distrage oricand. Invata-ti copii sa te lasa sa conduci. Pune-le centura de siguranta si da-le ceva care ii tine ocupati. Tine numarul de pasageri la minimum necesar si roaga-i sa aiba conversatii civilizate care nu te deranjeaza la condus. Daca ai nevoie sa taca, spune-le!

 4. 4

  Familiarizeaza-te cu masina inainte de a porni. Daca in timpul condusului cauti semnalizarea sau stergatoarele, acest lucru te va distrage de la condus si nu vei mai fi atent.

 5. 5

  Foloseste telefonul mobil numai cand esti oprit, sau foloseste un sistem hands-free (maini libere). Mai rau decat sa vorbesti la telefon e sa dai mesaje sau sa raspunzi la e-mailuri. In anumite zone, vorbitul la telefon sau folosirea telefonului in timpul condusului este ilegala.

 6. 6

  Aranjeaza-te in oglinda inainte de a porni la drum, nu in timp ce conduci.

 7. 7

  Fa-ti playlistul dinainte de a porni. In ziua de azi poti folosi Ipod, MP3 Playere si alte sisteme audio pentru a asculta muzica preferata. Incearca sa nu cauti o melodie din 3000 in timpul condusului.

 8. 8

  Nu manca in timp ce conduci, deoarece vei ridica des mainile de pe volan si nu vei fi la fel de vigilent.

Previous postCum sa gasesti o masina cu un consum bun Next postCum sa faci o intoarcere la 180 de grade cu masina

Related Posts

Posteaza un comentariu


close