Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa alimentezi – CumFacSa.ro

Cum sa alimentezi

Unelte articol

Unul dintre lucrurile pe care nu le inveti la scoala de soferi este cum sa alimentezi masina. Desi in anumite zone este interzis ca soferul sa puna singur combustibil, trebuind sa apeleze la angajatii statiei de alimentare, e necesar sa stii cum sa iti umpli rezervorul masinii tale. Noi iti aratam cum.

Pasi

 1. 1

  Alege pompa potrivita. E foarte important sa stii ce carburant foloseste masina ta. Daca nu stii, nu poti alimenta, acesta fiind un lucru esential. De cele mai multe ori la statiile de alimentare veti gasi o pompa pentru benzina cu plumb, una fara plumb si una diesel. Inainte de a alimenta, verifica inca o data ce pompa ai luat in mana. Daca alimentezi cu un carburant gresit, acesta va trebui scos din masina inainte de a putea porni.

 2. 2

  Afla pe care parte a masinii ai alimentarea inainte de a opri la pompa. Daca te afli intr-o masina pe care nu ai mai condus-o pana atunci, fii atent la acest lucru inainte de a te urca in masina. Daca parchezi pe partea gresita, poate fi foarte frustrant sa schimbi pompa mai ales cand la rand se afla si alte persoane care doresc sa alimenteze.

 3. 3

  Gasete maneta care da drumul la capacul de la rezervor. De multe ori, acest buton sau aceasta maneta se gaseste langa cea care deschide portbagajul.

 4. 4

  Asigura-te ca masina e oprita si frana de mana este trasa. Daca platesti cu bani lichizi, trebuie sa intri in statia de alimentare pentru a achita la casierie. Cand ajungi la casier, spune-i la ce pompa ai alimentat si cat carburant ai cumparat.

 5. 5

  Inainte de a intra in statia de alimentare, stinge-ti tigara daca esti fumator, si nu aprinde alta pana cand nu ai plecat din statie. Aburii de petrol sunt usor inflamabili.

 6. 6

  Deschide capacul rezervorului. Pune pompa in rezervor si apasa pe maneta pompei pentru a alimenta.

 7. 7

  Selecteaza ce tip de carburant doresti – de obicei ai de ales in functie de cifra octanica. Pentru anumite motoare este necesar sa folosesti benzina mai buna.

 8. 8

  Nu scutura pompa in rezervor. Desi cateva picaturi in plus vor ajunge in rezervor si nu pe masina ta, poti crea o scanteie care poate aprinde foarte usor aburii de petrol. In schimb, poti sa intorci pompa invers si sa o readuci in pozitia initiala pentru a „scutura” benzina ramasa pe pompa.

 9. 9

  Pune pompa inapoi in locul ei. Pune imediat capacul rezervorului. Un singur „click” este suficient. Uneri oamenii uita sa faca acest lucru si pierd capacul de la rezervor. Ia chitanta, mai ales daca ai platit cu cardul. Nu uita sa platesti daca vrei sa platesti cu bani lichizi.

 10. 10

  Majoritatea producatorilor de masini recomanda 3 „clickuri” cand strangi capacul de la rezervor pentru a te asigura ca acesta nu se va desprinde. Uneori daca nu inchizi bine capacul, in bord ti se va aprinde semnalul luminos „verifica motorul”.

Previous postCum sa alegi o masina sport ieftina Next postCum sa aplici folia pentru geamuri fumurii

Related Posts

Posteaza un comentariu


close