Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa calculezi consumul de benzina – CumFacSa.ro

Cum sa calculezi consumul de benzina

Unelte articol

Daca inveti sa calculezi cat te costa sa conduci o masina, atunci poti sa iti faci un plan lunar in ceea ce priveste cheltuielile si intretinerea unei masini.

Pasi

 1. 1

  Pentru inceput, reseteaza kilometrajul de la masina atunci cand rezervorul masinii este aproape gol.

 2. 2

  Mergi la benzinarie si fa plinul masinii.

 3. 3

  Noteaza numarul de kilometri parcursi inca odata, dupa ce rezervorul este iarasi aproape gol. Astfel, vei putea afla cati kilometri ai parcurs cu un plin al rezervorului.

 4. 4

  Imparte numarul de kilometri la numarul de litri de benzina consumati, pentru a afla consumul mediu (la suta de km).

 5. 5

  Fa un calcul lunar in ceea ce priveste banii cheltuiti doar pe benzina.

 6. 6

  La acea suma rezultata la pasul 5, adauga banii pe care ii dai pentru intretinerea masinii sau pentru eventualele reparatii (placute de frana, filtru de aer, filtru de benzina, uleiul pentru motor, etc). Acestea nu vor trebui schimbate lunar, dar poti adauga aceste sume de bani la costurile anuale, pentru a face o medie lunara.

 7. 7

  In suma finala de bani nu ar trebui sa intre pretul masinii, deprecierea, costul pentru reparatii in urma accidentelor, biletele de parcare, rovinieta. In suma finala ar trebui sa intre strict banii care sunt folositi pentru intretinerea unei masini.

Previous postCum sa aplici lustru masinii tale Next postCum sa circuli printr-un sens giratoriu

Related Posts

Posteaza un comentariu


close