Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa conduci incet – CumFacSa.ro

Cum sa conduci incet

Unelte articol

In spatele volanului suntem intotdeauna persoane diferite, indiferent de modul in care ne comportam in viata cotidiana. Unul din lucrurile cele mai bune pe care le poti face ca sa-ti tii temperamentul sub control la volan este sa conduci mai incet, indiferent daca faci acest lucru pentru motive de siguranta sau doar pentru a te bucura de calatoria cu masina.

Pasi

 1. 1

  Porneste-te din timp indiferent unde pleci. Trebuie sa-ti calculezi timpul necesar pentru pregatirea masinii – incalzirea masinii, curatatul zapezii de pe masina – si timpul necesar pentru a te pregati tu insuti. In masura in care drumul este foarte aglomerat sau blocat, s-ar putea sa cauzezi intarzieri nejustificate. Astfel, daca iti calculezi timpul pentru a ajunge cu 15 minute inainte de intalnirea pe care o ai, de cele mai multe ori vei ajunge aproape la timp.

 2. 2

  Cand conduci incet, te poti bucura de modul tau de condus in conditii grele de drum fara a fi suparator faptul ca trebuie sa conduci cu viteza redusa. Pe drumuri cu ploaie, fenomenul de hidroplanare se produce mai mult greu la viteze mici. Vizibilitatea in caz de ceata este redusa, iar cand drumul este acoperit de zapada nu ai de ales decat sa conduci incet. Daca iti intra in obisnuinta, e ca si cum ai conduce in conditii normale.

 3. 3

  Antreneaza-te pentru a accelere si decelera incet si treptat. Apasa usor pedala, si nu forta masina. Astfel, creste aderenta rotilor, consumul se imbunatateste si te va ajuta sa pastrezi o viteza medie mai redusa.

 4. 4

  Fii rabdator. Niciodata nu esti intr-o cursa pentru a ajunge undeva. Mai bine ajungi mai tarziu decat sa nu ajungi, siguranta fiind factorul cel mai important. Daca ti se pare ca mersul cu masina este o pierdere de vreme si conduci cu viteze mari doar pentru a termina drumul cat mai repede, incearca metode alternative – mijloace de transport in comun, roaga pe cineva sa te duca cu masina sau alege ore de condus in care traficul nu este atat de intens.

 5. 5

  Condu la viteza pe care o impune traficul. Cand traficul este aglomerat oricum vei conduce incet, insa trebuie sa te adaptezi pentru a nu incurca circulatia. Daca vei merge in spatele unei masini care circula cu viteza constanta, iti va fi mai usor si tie sa pastrezi aceeasi viteza fara a fi atent tot timpul la indicatorul din bord.

 6. 6

  Foloseste vitezele inferioare si coboara pantele lungi cu frana de motor pentru a nu forta franele si a mentine masina in control.

 7. 7

  Cand esti in trafic cel mai bine este sa accelerezi de la semafor pana la limita superioara de viteza permisa de lege, iar apoi sa mentii masina la aceasta limita.

Previous postCum sa conduci in rampa Next postCum sa pornesti o masina cu cutie manuala

Related Posts

Posteaza un comentariu


close