Cum sa faci o revizie generala pentru masina ta

Unelte articol

Intretinerea masinii tale are rolul de a asigura o buna functionare pentru masina. pe langa acest lucru, mentenanta masinii previne degradarea in timp a pieselor. Aceasta procedura este foarte simpla si poti sa o faci de unul singur.

Pasi

 1. 1

  Inlocuieste filtrul de carburant al masinii. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri de facut atunci cand faci mentenanta masinii. Tot ce trebuie sa faci este sa localizezi filtrul, sa il indepartezi pe cel vechi si sa il montezi pe cel nou. Daca nu stii unde este localizat filtrul, atunci poti sa consulti cartea tehnica a masinii pentru a afla mai multe informatii.

 2. 2

  Inlocuieste bujiile de aprindere sau bujiile de preincalzire. Acestea ar trebui sa fie verificare si sa fie inlocuite atunci cand este nevoie. Bujiile sunt esentiale atunci cand vine vorba de aprinderea amestecului de carburant. Orice defectiune a acestora poate sa faca motorul sa se opreasc sau sa nu mai functioneze.

 3. 3

  De asemenea, ar trebui sa cauti si cele mai bune bujii pentru masina, atunci cand le inlocuieste pe cele vechi. Exista bujii de o calitate superioara, care au o durata de viata mai mare.

 4. 4

  Asigura-te ca supapele motorului sunt ajustate corespunzator. Acestea ar trebui ajustate regulat, pentru o buna functionalitate a motorului. Incercati sa inlocuiti garnitura de la supape in cazul in care vedeti ulei in partea de sus a supapelor.

 5. 5

  Schimbati regulat filtrul de ulei si filtrul de aer al masinii. Filtrul de ulei ar trebui schimbat odata la 5.000km, iar filtrul de aer ar trebui schimbat odata la 25.000km. In functie de felul cum conduceti masina si de drumul pe care il parcurge, puteti sc schimbati filtrele mai des sau mai rar.

Previous postCum sa faci o masina automata sa fie mai rapida Next postCum sa faci parcari laterale intr-un loc stramt

Related Posts

Posteaza un comentariu


close