Cum sa iti deszapezesti masina dupa o furtuna de zapada

Unelte articol

Acest articol detaliaza modalitatile prin care iti poti dezgropa masina din zapada dupa ce a avut loc o furtuna de zapada afara.

Pasi

 1. 1

  Cauta-ti masina. Dupa o furtuna de zapada, acest lucru poate sa fie uneori destul de dificil. Orienteaza-te dupa anumite repere, pentru a incerca sa determini locatia unde ti-ai parcat masina.

 2. 2

  Odata ce ti-ai localizat masina, aduna lucrurile de care ai nevoie pentru a curata zapada de pe masina ta si de langa masina ta. Nu ai nevoie de multe lucruri, dar mai mult ca sigur vei avea nevoie de o perie sau de o matura pentru a curata zapada de pe masina si de o lopata pentru a indeparta zapada de langa masina ta.

 3. 3

  Incepe sa dai la o parte zapada din jurul masinii tale. In functie de conditia fizica si de cantitatea de zapada depusa in jurul masinii, acest lucru ar putea sa dureze de la 5 minute pana la o ora. Incepe prin a da la o parte zapada de langa masina, pentru ca apoi sa pui accent pe zapada depusa in jurul rotilor. Asigura-te ca ai indepartat toata zapada din jurul rotilor, pentru a putea iesi cu masina din locul respectiv de parcare.
  Continua apoi prin a indeparta zapada de pe caroserie. Pentru a face acest lucru ai nevoie de o perie sau de o matura. Indeparteaza cu grija zapada respectiva, pentru a nu zgaria parbrizul sau vopseaua masinii.

 4. 4

  Dupa un viscol foarte intens, zapada poate sa fi intrat in compartimentul motorului. In acest caz, ridica capota pentru a curata zapada din compartimentul motorului.

 5. 5

  Odata ce ai intrat in masina, porneste incalzirea pentru a topi gheata intarita de pe parbriz. In cazul in care si portierele sunt inghetate, poti sa folosesti fie apa calda pentru a topi gheata, fie poti sa presari putina sare in zonele unde observi gheata.

Previous postCum sa iti dai seama daca o masina are transmisia pe fata sau pe spate Next postCum sa iti dresezi canarul

Related Posts

Posteaza un comentariu


close