Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa legati firele de la sistemul audio de la masina – CumFacSa.ro

Cum sa legati firele de la sistemul audio de la masina

Unelte articol

Acesta este un proces destul de simplu pentru cei care au notiunile de baza despre conectarea difuzoarelor sau reparatii de automobile. Acesta este un proces cu care poti salva destul de multi bani.

Pasi

 1. 1

  Trebuie sa ai cunostinte de baza despre un sistem auto. In mod normal, un sistem auto are 4 componente : unitatea centrala (CD-player), boxele principale, amplificatoarele, si un subwoofer, care este optional dar care este necesar pentru un bun sistem audio.

 2. 2

  Trebuie sa ai cunostinte despre sistemul central, care se gaseste sub bord. Toate celelalte componente sunt conectate la unitatea centrala cu cel putin o pereche de fire.

 3. 3

  Sa stii despre difuzoarele auto. Difuzoarele principale se afla in portierele din fata si in portierele din spate. Fiecare difuzor contine 2 parti – o parte pentru a reda suntele inalte, iar alta parte pentru a reda sunetele medii. Fiecare difuzor fie este conectat la unitatea centrala fie la amplificator.

 4. 4

  Trebuie sa stii cate ceva si despre amplificator. Acestea furnizeaza o putere suplimentara pentru difuzoare. In mare parte, amplificatoarele sunt folosite pentru a furniza putere pentru subwoofere. In cele mai multe cazuri, amplificatorul se conecteaza la unitatea centrala printr-un cablu RCA.

 5. 5

  Despre subwoofer. El este o parte dintr-un sistem audio bun. Ele furnizeaza frecventele joase pe care nu le pot reda difuzoarele normale. Daca nu detii un subwoofer, atunci poti sari peste pasul de montare al acestuia.

 6. 6

  Pregatirea instalatiei

  Fii pregatit complet. Acest pas este foarte important deoarece trebuie sa fii sigur ca ai toate piesele inainte sa te apuci de lucru.

 7. 7

  Cumpara urmatoarele : un echipament stereo de cabluri cu care conecteaza vechea unitate cu cea noua, un kit de cabluri pentru amplificator, 2m de cabluri speciale pentru subwoofer. Difuzoarele ar trebui sa vin cu cablurile proprii de montare.

 8. 8

  Cauta un ghid care te invata cum sa scoti panoul portierelor. Poti gasi un astfel de ghid online.

 9. 9

  Cauta urmatoarele unelte : surubelnite, cuttere pentru fire, un cutit, glas papir, banda izolatoare, o baterie de 9 volti si alte unelte care le gasesti in cartea utilitara a componentelor cumparate.

 10. 10

  Deconecteaza cablul cu “–“ de la baterie inainte sa te apuci de lucru. Niciodata nu lucra cu un echipament pus sub ternsiune.

 11. 11

  Instaleaza noile difuzoare. Incepe prin a scoate panourile laterale ale portierelor. Deconecteaza vechile difuzoare.

  Ataseaza apoi conectorii pentru noile difuzoare. Fii sigur sa montezi firul negru la terminalu negativ (-) si firul rosu la temrinalul pozitiv (+). Insurubeaza apoi difuzoarele in locul lor.

 12. 12

  Urmareste instructiunile pentru ca apoi sa scoti unitatea centrala. Conecteaza firele care duc la vechea unitate la noua unitate, apoi monteaz-o pe aceasta in acelasi loc, doar dupa ce conectezi amplificatorul la aceasta.

 13. 13

  Conecteaza firul rosu (+) de la alimentarea amplficatorului la terminalul pozitiv de la baterie.

 14. 14

  In spatele masinii cauta un loc unde sa tii subwooferul si amplificatorul. Motivul plasarii in spatele masinii este ca acolo trece firul de masa care este conectat la masina. Nu ai vrea ca firul de masa care vine de la amplificator sa fie mai lung de 1 metru.

 15. 15

  Odata plasat, conecteaza subwooferul la amplificator, apoi cauta in loc pentru amplificator. Fie il fixezi de subwoofer, fie il fixezi de o parte a portbagajului.

 16. 16

  Monteaza unitatea centrala la locul ei, sub bord. Verifica de doua ori fiecare conexiune facuta inainte sa testezi sistemul. Odata ce este functional, poti monta inapoi panourile laterale ale portierelor. Astfel, totul va fi gata.

Previous postCum sa iti stergi contul de youtube Next postCum sa modific programele care se deschid automat atunci cand deschizi calculatorul

Related Posts

Posteaza un comentariu


close