Cum sa previi aparitia ruginii pe masina ta

Unelte articol

Rugina este inamicul cel mai mare al caroseriilor, in afara de coliziuni. Pentru a evita problemele serioase pe care le poate cauza rugina, ai grija de masina ta si urmareste sfaturile noastre!

Pasi

 1. 1

  Spala masina odata la doua saptamani, si chiar odata pe saptamana daca pe drumuri este sare.

 2. 2

  Odata la patru luni aplica un strat protector de ceara pe caroserie.

 3. 3

  Pastreaza masina curata si in interior si ai grija sa cureti petele dinauntru, deoarece rugina poate porni erodarea caroseriei si din interior catre exterior.

 4. 4

  In zonele apropiate oceanului sau marii, aerul este mai sarat, element extern care va avea un impact asupra masinii. Protejeaza-ti masina prin aplicarea mai frecvent a pasilor anteriori.

 5. 5

  Spala masina pe dedesubt si aripile pe interior cel putin odata pe saptamana in perioada de iarna, cand municipalitatea pune sare pentru topirea zapezii de pe drumuri.

 6. 6

  Exista sprayuri speciale pentru a preveni rugina caroseriei pe care le puteti aplica periodic pentru o protectie mai buna.

 7. 7

  Nu lasati masina uda dupa spalare – aveti grija sa stergeti apa cu o carpa curata care nu zgarie. Acestea pot fi utilizate in special daca aveti de gand sa depozitati masina pentru o perioada.

 8. 8

  Acoperiti masina cu o husa ori de cate ori este posibil.

 9. 9

  Cand descoperiti aparitia ruginii, actionati imediat! Rezolvati problemele minore prin revopsire.

Previous postCum sa prelungesti viata masinii tale Next postCum sa previi furtul din masina personala

Related Posts

Posteaza un comentariu


close