Cum sa redresezi masina cand pierzi tractiune

Unelte articol

Cand pierzi tractiune in timpul condusului, panica este unul dintre primele sentimente care se instaleaza, si odata cu aceasta va fi foarte greu sa recuperezi controlul masinii. Cu toate acestea, insa, e posibil sa iti revii din alunecare si sa redresezi masina, evitand astfel accidentele. Cu cat mai mult poti sa raspunzi la miscarile masinii, cu atat mai mult vei putea sa readuci masina in trafic.

Pasi

  1. 1

    Cand masina derapeaza, foloseste volanul pentru a o readuce in mers normal. E important sa intorci volanul in directia in care masina aluneca, si nu directia opusa! Desi instinctul iti va spune sa tragi de volan in partea gresita, trebuie sa iti mentii calmul si sa virezi in partea in care aluneci, si de cele mai multe ori vei recupera directia masinii. Nu forta volanul brusc, incearca sa faci manevre usoare, altfel vei derapa mai mult.

  2. 2

    Daca nu ai sistem de franare ABS, vei dori sa franezi cat putin, incet, iar masina va incetini ritmic. Dupa ce pierzi din inertie si masina pierde viteza, poti frana mai puternic. Daca vei izbi frana violent vei derapa mult mai mult, chiar si cu un sistem de franare ABS.

  3. 3

    Cand rotile din fara derapeaza, ia piciorul de p acceleratie si scoate masina din viteza. Astfel, masina va incetini si odata ce ai ajuns la o viteza stabila poti pune din nou masina in viteza. Evita sa invarti volanul cand intri in derapaj, pana cand pierzi viteza, dupa care poti sa misti incet in directia alunecarii.

Previous postCum sa recunosti vopsea de masina de calitate Next postCum sa reduci poluarea emanata de masina ta

Related Posts

Posteaza un comentariu


close