Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa verifici o masina uzata inainte sa o cumperi – CumFacSa.ro

Cum sa verifici o masina uzata inainte sa o cumperi

Unelte articol

Masinile second-hand au devenit astazi o piata dinamica, pe care au loc multe tranzactii. Cu toate acestea, poate fi dificil sa te hotarasti daca o masina uzata merita banii pe care ii cere vanzatorul sau daca merita cumparata. Chiar daca nu esti un cunoscator in domeniul auto sau tehnic, noi te putem ajuta sa verifici masina pentru a stabili conditia in care se afla.

Pasi

 1. 1

  Asigura-te ca masina se afla pe teren drept inainte de a o inspecta, pentru a putea verifica pneurile si pentru a vedea daca nu atarna ceva de dedesubt. Verifica vopseaua de pe masina, urmarind sa nu aiba urme de rugina, tabla indoita sau zgarieturi. Priveste masina din lateral pentru a vedea daca vopseaua are onduleuri.

 2. 2

  Verifica sub capota pentru urme de rugina, indoituri sau lovituri. Acestea indica faptul ca proprietarul nu a avut grija de masina. Pe fiecare aripa din fata ar trebui sa fie notata seria vehiculului, iar in cazul in care lipseste inseamna ca aceasta a fost inlocuita.

 3. 3

  Verifica portbagajul si vezi daca e in conditie buna, la fel ca si la pasii anteriori. De asemenea, futunele si curelele trebuie sa para intacte, sa nu aiba crapaturi, iar furtunele de la radiator nu trebuie sa fie moi.

 4. 4

  Inauntrul masinii verifica daca scaunele si tapiteria prezinta rupturi, pete, sau alte stricaciuni.

 5. 5

  Verufuca daca aerul conditionat sau clima functioneaza, precum si radioul.

 6. 6

  Verifica kilometrajul masinii pentru a vedea cati kilometri are parcursi. In functie de mediul in care au fost facuti si de grija soferului, acestia indica starea si varsta masinii.

 7. 7

  Cartea tehnica a masinii trebuie consultata pentru a vedea ce probleme si reparatii au fost facute. Asigura-te ca masina nu e la vanzare din cauza unui accident sau experiente neplacute.

 8. 8

  Verifica franele masinii cand ii faci test-drive. Intotdeauna ar trebui sa conduci masina inainte sa o cumperi pentru a vedea cum se comporta pe drum, iar franele sunt un indicator asupra conditiei masinii.

 9. 9

  Verifica filtrul de ulei si motorul si asigura-te ca nu prezinta scurgeri, care sunt mereu un indicator ca exista o problema.

 10. 10

  Verifica cureaua de distributie, deoarece e cea mai importanta din motor si cea mai scumpa de inlocuit. Cauciucurile ar trebui sa fie uzate egal, altfel indicand o problema cu suspensia sau directia masinii.

 11. 11

  Daca poti, verifica sistemul de esapament al masinii, care nu trebuie sa fie ruginit sau sa aiba scurgeri sau pete negre.

 12. 12

  Negociaza! Pretul de pe masina este intotdeauna negociabil, iar tu trebuie sa gasesti defectele si sa il faci pe proprietar sa scada din pret. Poti negocia si 10% din pret!

Previous postCum sa verifici ce accidente au avut masinile Next postCum sa-ti scoti masina blocata in zapada

Related Posts

Posteaza un comentariu


close