Cum sa mergi cu bicicleta pe zapada

Unelte articol

Acest articol iti va explica cateva modalitati cu ajutorul carora vei putea merge foarte usor la plimbare cu bicicleta prin zapada.

Pasi

 1. 1

  Atunci cand te plimbi cu bicicleta prin zapada, va trebui sa incerci sa fii cat mai calm si cat mai relaxat. Nu fi incordat, pentru a nu face miscari bruste atunci cand pierzi controlul bicicletei.

 2. 2

  Atunci cand te plimbi cu bicicleta prin zapada, va trebui sa pedalezi fie din picioare, fie stand pe scaun. Va trebui totusi sa iti mentii greutatea in spate, pentru ca avea cat mai multa aderenta pe roata din spate. Daca stai in picioare, atunci indoaie putin genunchii si coatele pentru a putea sa ai un control cat mai bun asupra bicicletei in cazul in care aluneci pe gheata sau pe zapada.

 3. 3

  Atunci cand ai de luat un viraj, incetineste si incearca sa iei virajul cat mai larg, pentru a nu aluneca pe gheata sau pe zapada.

 4. 4

  Fii cat mai atent la drumul din fata atunci cand mergi cu bicicleta. Astfel, vei avea posibilitatea sa eviti baltile sau portiunile acoperite cu gheata.

 5. 5

  Daca vrei sa mergi cu viteza, atunci porneste cat mai incet, pentru a putea apoi sa accelerezi intr-un ritm constant. Nu apasa brusc pe pedale, ci pedaleaza intr-un ritm constant.

 6. 6

  Daca vrei sa mergi cu bicicleta cat mai in siguranta, atunci va trebui sa schimbi cauciucurile bicicletei si sa ii montezi, macar pe spate, un cauciuc mai lat, cu striuri mai pronuntate. Astfel vei obtine mai multa aderenta si va scadea riscul de a pierde controlul bicicletei.

Previous postCum sa mergi cat mai linistit in padure Next postCum sa mergi cu rucsacul prin Europa

Related Posts

Posteaza un comentariu


close