Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa conduci atunci cand se gaseste gheata pe carosabil – CumFacSa.ro

Cum sa conduci atunci cand se gaseste gheata pe carosabil

Unelte articol

Vremea de iarna nu inseamna numai zapada. Gheata depusa pe carosabil este o adevarata amenintare pentru conducatorii auto. Gheata poate uneori sa fie „invizibila”, din cauza faptului ca poate avea aceeasi culoare ca si carosabilul. Totusi, poti sa intelegi si sa afli cum anume poti proceda pentru a te pregati cat mai bine pentru astfel de conditii.

Pasi

 1. 1

  Gheata se poate forma pe carosabil fara a contine bule de oxigen. Acest lucru ii ofera un oarecare „camuflaj”, deoarece poate sa dea senzatia ca are aceeasi culoare cu carosabilul, mai ales pe timp de noapte.

 2. 2

  Trebuie sa stii cand se poate forma o astfel de gheata. „Gheata neagra” se formeaza in jurul temperaturii de inghet, de cele mai multe ori noapte sau dimineata devreme, cand temperaturile sunt cele mai scazute si cand soarele nu este pe cer, pentru a incalzi carosabilul. In timpul zilei, din cauza faptului ca soarele incalzeste carosabilul, sansele de a se forma un astfel de tip de gheata sunt minime.

 3. 3

  Daca conditiile sunt propice, poti sa observi gheata pe carosabil. De obicei gheata neagra se formeaza in straturi netede si foarte lucioase.

 4. 4

  Daca ai posibilitatea, antreneaza-te cat mai mult sa conduci pe suprafete alunecoase. O idee buna ar fi sa exersezi intr-un loc foarte mare de parcare, care insa sa fie gol. Acest lucru ar trebui facut cu foarte mare atentie, pentru a nu va izbi de eventualele obiecte sau obstacole aflate in parcare (stalpi, garduri).

 5. 5

  Daca trececi peste o portiune de gheata neagra, incercati sa nu va panicati. Lasati masina sa se descurce singura, nu franati, nu trageti de volan si nici nu accelerati.

 6. 6

  Ridicati piciorul de pe pedala de acceleratie, iar daca puteti, schimbati intr-o viteza inferioara. De cele mai multe ori aceste portiuni de gheata nu sunt lungi, iar sunt sanse foarte mari ca masina sa prinda iar o portiune de carosabil, pentru a-si dobandi tractiunea.

 7. 7

  In final, puteti evita sau minimiza sansele de accident cand va aflati intr-o astfel de situatie, facand urmatoarele :
  • Conduceti cat mai incet.
  • Pastrati distanta fata de masina din fata dumneavoastra.
  • Pastrati parbrizul cat mai curat, pentru a avea o vizibilitate cat mai buna.
  • Verificati cauciucurile sa nu fie foarte uzate si sa fie umflate corespunzator.

Previous postCum sa conduci astfel incat sa nu iriti si alti soferi Next postCum sa conduci cat mai in siguranta daca esti un sofer in varsta

Related Posts

Posteaza un comentariu


close