Cum sa conduci o masina?

Unelte articol

Cum sa conduci o masina?Sunt mai multe tipuri de vehicule pe care poti sa inveti sa le conduci, dar exista anumiti pasi care trebuie urmati cu strictete. Este recomandat sa iei lectii profesionale (sa faci scoala de soferi). Sa inveti inainte, de unul singur, se poate termina cu un dezastru!

Pasi

 1. 1

  Pregateste-te pentru aceasta experienta.
  –          Sa ai asigurare facuta si act doveditor.

  –          Tine minte cand opresti si iesi din masina, sa nu uiti luminile aprinse

  –          Sa ai permisul de conducere asupra ta.

  –          Evita sa parchezi ilegal. Masina iti poate fi ridicata, sau rotile iti pot fi blocate. In ambele cazuri te va costa foarte mult ca sa-ti recuperezi masina.

  –          Fi civilizat cu cei de pe sosea.

  –          Sa ai mereu la tine monede sau bani potriviti pentru parcare sau taxe de drum.

  –          Ai grija de sigranta ta si respecta legile in timp ce conduci.

 1. 2

  Invata sa conduci. E indicat sa faci scoala de soferi. Daca nu e posibil, cere ajutor unui sofer foarte bun, cu experienta.

 2. 3

  Fii in alerta.  Verifica si regleaza oglinda retrovizoare si olginzile laterale; asigura-te ca vezi traficul si trecatorii din spate si din fata. Fa-ti un obicei si foloseste-te mereu de oglinzi in timp ce conduci.

 3. 4

  Ai grija la vehiculele mari precum camioane de mare tonaj, autobuze etc. Vehicule ca acestea au vizibilitatea redusa spre deosebire de masina ta si trebuie a fii constient ca in caz de accident, nu ai prea multe sanse.

 4. 5

  Nu fa miscari rapide sau bruste. Esti conducator novice si deja te panichezi in timp ce conduci.  Incearca sa nu treci pe galben, pentru ca s-ar putea sa te sperii si sa opresti masina in mijlocul drumului. Poti crea ambuteiaje sau chiar accidente.

 

Sfaturi

 • Daca ai masina dotata cu ABS, in caz de ceva grav, foloseste acea frana, si actioneaza-o pana la capat, deoarece are putere mult mai mare ca frana de picior.
 • Ia-o usor. Calmeaza-te. Incetineste. Vei fi surprins cat stres va disparea daca elimini graba. Acorda-ti timp si bucura-te de placerea de a conduce.
 • Foloseste-ti centura de siguranta.
 • Din moment ce abia ai inceput sa conduci, acum ti se formeaza reflexele si obiceiurle. Asa ca nu condu nesabuit, cu viteza, nu pune frane bruste, nu trece pe rosu, etc. De asemenea, incearca sa nu faci depasiri si slalom-uri printe masini.
 • Tine minte unde ti-ai parcat masina. Ia-ti repere pentru a-ti aminti.
 • Cand ajungi intr-o tara noua, cu reguli noi, intereseaza-te inainte pentru a evita situatiile neplacute ce pot aparea.

.

Previous postCum sa fii fericit? Next postCum sa te joci cu copii?

Related Posts

Posteaza un comentariu


close