Cum sa conduci usor folosind o masina cu cutie manuala de viteze

Unelte articol

Publicitate

A conduce o masina cu un schimbator manual de viteze poate sa fie o dificultate pentru incepatori, dar orice persoana poate sa se descurce in aceasta situatie daca urmareste doar acesti cativa simpli pasi.

Pasi

 1. 1
  Publicitate

  Pentru a porni de pe loc, apasati pedala de ambreiaj, mutati schimbatorul in pozitia de neutru, porniti masina, mutati schimbatorul in viteza 1, apoi, eliberati usor pedala de ambreiaj si in accelasi timp accelerati usor pana cand observati ca masina porneste de pe log. Odata ce ati prins putina viteza, ridicati piciorul de pe pedala de ambreiaj.

 2. 2

  Pentru a schimba intr-o viteza superioara este nevoie sa fiti atent la turometru si la sunetul pe care il scoate motorul. De obicei, la masinile diesel, turatia optima este de 2000 RPM, iar la masinile pe benzina, turatia optima este la valoarea de 3000RPM. Daca turometrul indica o valoare mai mare, atunci va trebui sa schimbati intr-o treapta superioara.

 3. 3

  Pentru a schimba intr-o treapta inferioara, de asemenea, va raportati la valoarea indicata de turometru. Valoarea minima pe care ar trebui sa o atinga turometrul la masinile diesel este de 1000RPM, iar la masinile pe benzina 1500RPM. Daca turometrul indica o valoare mai mica, atunci va trebui sa schimbati intr-o treapta inferioara de viteza.
  De asemenea, trebuie sa tineti minte ca daca vreti sa conduceti lent, nu trebuie doar sa alegeti treapta corecta de viteza, ci trebuie sa manevrati cu grija pedala de ambreiaj. Nu eliberati brusc pedala de ambreiaj.

Previous postCum sa conduci un tractor Next postCum sa controlezi derapajul unei masini

Related Posts

Posteaza un comentariu


+ 1 = four

close
cam newton jersey cam newton youth jersey cam newton jersey cheap cam newton jersey for sale luke kuechly jersey luke kuechly pro bowl jersey luke kuechly womens jersey luke kuechly authentic jersey Tom Brady Jersey Julian Edelman Jersey Rob Gronkowski Jersey Jordan Devey Jersey Jordan Richards Jersey Julian Edelman Jersey Kevin Faulk Jersey