Cum sa mergi mai multi kilometri cu aceeasi benzina

Unelte articol

Avand in vedere motive precum ecologia sau preturile care cresc necontenit, majoritatea persoanelor incearca sa obtina cat mai mult de la un plin de combustibil. Desi opinia majoritara e ca nu poti face nimic in privinta asta, noi iti aratam cum poti reusi sa faci mai multi kilometri cu aceeasi cantitate de combustibil.

Pasi

 1. 1

  Evita sa stai cu masina pornita fara motiv! Desi uneori e necesar, incearca sa reduci aceste perioade la minim. Trebuie sa retii ca in aceasta situatie faci 0 kilometri pe litru.

 2. 2

  Intra in gandirea potrivita pentru condus. Gandeste-te ca trebuie sa conduci economic si nu rapid.

 3. 3

  Noteaza-ti consumul pe care l-ai facut. Poti pastra chitantele pe care le primesti de la benzinarie si reseteaza kilometrajul de bord cand alimentezi, pentru a putea calcula cat ai mers cu acel plin.

 4. 4

  Nu fi primul care pleaca de la semafor! De obicei cel care pleaca primul va fi cel care trebuie sa izbeasca frana la urmatorul semafor, ceea ce duce la un consum ridicat.

 5. 5

  Fii atent la drum dinainte, pentru a putea ridica piciorul de pe acceleratie cand vezi ca masinile din fata incetinesc. Acest lucru iti permite sa folosesti inertia pe care o are masina deja pentru a ajunge pana la urmatorul loc in care trebuie sa opresti.

 6. 6

  Alege ruta care e cea mai scurta si are cele mai putine semafoare. Cu cat mai mult stai la semafoare si conduci, cu atat mai mult combustibil consumi.

 7. 7

  Condu mai incet. Masina ta e cea mai eficienta in jur de 100 km/h. Peste aceasta limita consumi combustibil fara rost.

Previous postCum sa mergi cu masina decapotabila tot anul Next postCum sa nu contribui la congestionarea traficului

Related Posts

Posteaza un comentariu


close