Cum sa scoateti urmele de marker permanent din haine

Unelte articol

Asa cum sugereaza si numele, petele lasate de markerele permanente pot fi foarte dificil de scos din haine, uneori hainele fiind distruse prin incercari de a le indeparta. Cu siguranta, rata de succes depinde de tipul materialului si acest proces nu va functiona intotdeauna. Cu toate acestea, pentru majoritatea hainelor, puteti folosi urmatoarele solutii:

Pasi

 1. 1

  Aplicati acetona pe pata si stergeti cu un prosop de hartie curat pana cand pata dispare.

 2. 2

  Inmuiati zona murdara in otet si lasati pe pata cel putin o ora, iar apoi puneti articolul de imbracaminte la masina de spalat.

 3. 3

  Puneti un prosop de hartie sub haina. Pulverizati fixativ de par pe pata si frecati cu un disc de bumbac. Rolul prosopului de hartie este sa absoarba pata si sa previna raspandirea acesteia.

 4. 4

  Spalati haina in masina de spalat cu o cana de sare si folosind apa rece si fara detergent.

 5. 5

  Puteti sa frecati pata cu pasta de dinti si un prosop de hartie.

 6. 6

  Amestecati suc de lamaie si crema de tartar (tartrat de potasiu hidrogen) pana cand se formeaza o pasta si aplicati-o pe pata. Dupa aproximativ o ora, puneti haina la masina de spalat.

Sfaturi

 • Daca puneti haina la masina de spalat fara a incerca un alt remediu inainte, s-ar putea ca pata sa ramana permanenta si sa nu o mai puteti scoate de pe imbracaminte!
Previous postCum sa schimbi lichidul refrigerent la aparatul de aer conditionat Next postCum sa scoti pete de ulei si grasime de pe ciment

Related Posts

Un comentariu

 1. John
  Iun 08, 2013

  Marker sau permanent se indeparteaza doar cu spirt medicinal sau alcool tehnic! Vorbesc din experienta!

  Răspunde

Posteaza un comentariu


close