Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa nu mai fii gelos – CumFacSa.ro

Cum sa nu mai fii gelos

Unelte articol

Gelozia este acel sentiment atunci cand ai o reactie negativa fata de posibilitatea de a pierde ce ai la altcineva. Spre deosebire de invidie, gelozia implica trei persoane : tu, persoana care are ceva ce vrei si o alta persoana care ameninta sa iti ia acel lucru pe care il vrei. Acesta este un sentiment destul de nesanatos si poate face mult rau in viata. Poti face un efort constient de a scapa de gelozie, iar acest articol iti va arata cum.

Pasi

 1. 1

  Incearca sa observi ce anume iti declanseaza gelozia. Anumite situatii pot declansa o imagine sau o posibilitate care te poate ingrozi. Acestea pot fi urmatoarele :

  – partenerul tau romantic interactioneaza cu alte persoane
  – copilul tau prefera compania altui adult
  – prietenul tau petrece timp cu alte persoane
  – altcineva primeste o promotie pe care o voiai tu

 2. 2

  Atunci cand simti gelozie fata de cineva, incearca sa nu reactionezi intr-un fel destructiv. Nu acuza pe nimeni si incearca sa te comporti cat mai normal.

 3. 3

  Construieste-ti incredere de sine. Gelozia este rezultatul insecuritatii si o apreciere de sine scazuta. Persoanele increzatoare stiu ca atunci cand sunt respinse, nu este din cauza ca au esuat, ci din cauza ca unii oameni au o vedere „ingusta”.

 4. 4

  Inceteaza a te mai compara cu alte persoane. Poate sa ti se para ca persoanele din jurul tau duc o viata perfecta, dar de multe ori nu este ceea ce pare. Pana si persoanele cele mai de succes au caderi emotionale si depresii.

 5. 5

  Nu te mai gandi la faptul ca persoanele apropiate tie ar trebui sa iti dedice numai tie tot timpul lor. Asa ca nu trebuie sa devii gelos atunci cand vezi acele persoane ca interactioneaza si cu alte persoane in afara de tine.

 6. 6

  Trebuie sa ai cat mai multa incredere in persoanele apropiate. Daca esti gelos, atunci, acest lucru poate sa fie din cauza ca increderea ti-a fost distrusa in trecut de anumite persoane. Trebuie sa stii faptul ca nu toate persoanele sunt la fel, si trebuie sa incerci sa treci peste intamplarile nefericite pe care le-ai avut in trecut.

 7. 7

  Trebuie sa ai o atitudine cat mai pozitiva. Nu te mai gandi asa de mult la faptul ca ceva rau se va intampla. Incearca sa te concentrezi in schimb asupra lucrurilor pozitive si fii cat mai multumit de lucrurile si persoanele pe care le ai in viata ta.

Previous postCum sa nu iti pierzi prietena Next postCum sa nu mai fii o persoana care multumeste pe toata lumea

Related Posts

Posteaza un comentariu


close