Cum sa cresti in inaltime?

Unelte articol

Cum sa cresti in inaltime?Cresterea in inaltime este un process complex care poate dura. Pana la 21 de ani procesul poate continua, atat la fete cat si la baieti chiar daca procesul de crestere din timpul perioadei de pubertate s-a terminat.; exista si cazuri de crestere dupa varsta de 21 de ani, insa acestea sunt extreme de rare.

Pasi

 1. 1

  Dieta – Un regim alimentar bogat in fructe, legume, lactate, cereale, carne si foarte multa apa, ajuta la consolidarea procesului natural de crestere.

 2. 2

  Somnul – Un somn adecvat este vital pentru hormonii de crestere, pentru a-si indeplini functia in mod eficient. Scurtand perioada de somn, reduci numarul de hormoni de crestere pe care-I poate produce corpul tau. Acesti hormoni sunt eliberati in corp in primele doua ore de somn si dupa fiecare exercitiu fizic efectuat. Functia sa este de a stimula cresterea pana la sfarsitul perioadei de pubertate.

 3. 3

  Hormonii de crestere – Aportul hormonilor de crestere poate functiona doar in timpul anilor de formare. Consumul excesiv de hormoni artificiali poate insa conduce la o crestere anormala si disproportionala. Astfel, comercializarea acestor hormoni artificiali de crestere este foarte bine tinuta sub control si poate fi recomandata si prescrisa doar de catre specialisti. 

 1. 4

  Exercitiile de intindere pot ajuta procesul de crestere in timpul pubertatii, dar si dupa  sfarsitul acestei perioade, formand o tinuta corecta a unei persoane, astfel vei fi foarte surprins sa observi cat de mult poti pierde din inaltime daca nu adopti o pozitie corecta a corpului; puteti adauga la orice varsta 1-2 cm afisand o pozitie corecta a corpului.

 2. 5

  Proceduri chirurgicale – Chirurgia estetica te poate ajuta prin alungirea picioarelor, rezultand o crestere in inaltime de intre 28 si 34 centimetri (oasele se pot alungi cu cca. 0,25milimetri pe zi). Aceasta procedura presupune un process destul de complex, este scumpa si dureroasa., iar perioada post-operatorie dureaza destul de mult timp. Unele centre medicale acorda sprijin psihologic pacientilor pentru a-i pregati pentru operatie si a-i ajuta sa indure procesul  de recuperare.

Tips:

 •  Inotul – Cat de mult si de des poti, eventual un abonament la un bazin si cateva sedinte pe saptamana;
 •  Baschet, volei, handbal – Te poti inscribe la un club, sau poti juca cu prietenii in timpul liber, imbinand placerea cu utilul.
 • Exercitii fizice – Intinderea musculaturii, extensia lombarilor, podul, intinderea in fata din pozitia sezand, aplecari pe spate.

 .

Previous postCum iti deschizi o firma? Next postCum sa alegi un nume pentru afacerea ta?

Related Posts

Un comentariu

 1. Marcel
  Mai 11, 2012

  Buna. Sunt Dani in urma cu o luna jumatate am comandat un program de crestere in inaltime de pe un site . Incredibil dar eu am reusit sa cresc aproape 5 cm in inaltime urmand toate instructiunile din el. Precizez ca implinesc peste o luna 18 ani si ca de la 13 ani nu mai crescusem aproape deloc in inaltime. Eu nu vreau sa se considere reclama. dar am lasat acest comentariu cu cu speranta ca cei care intampina aceasta problema il vor vedea, si sa speram nu vor mai trebui sa se zbata atat pentru a creste cativa cm in inaltime. Multa fericire va doresc

  Răspunde

Posteaza un comentariu


close