Cum sa iesi din depresie

Unelte articol

Cum sa iesi din depresieDesi o dieta sanatoasa si cateva prescriptii de la medic si sfaturi de la prieteni functioneaza pentru unii, exista si alte cai pentru a depasi o depresie. Mai jos este o abordare mai filosofica pentru a iesi din depresie.

Pasi

 1. 1

  Invata sa apreciezi frumusetile naturii. Contempland o priveliste minunata nu numai ca iti inlocuieste gandurile negative cu unele pozitive, dar si te ajuta sa iti pastrezi mintea limpede.

 2. 2

  Uita-te la stiri pentru a aduce problemele personale in atentie. De multe ori ni se pare ca o anume problema ne-a terminat. Ne simtim fara speranta, chiar depresivi. Asta pana ne uitam la stiri si ne dam seama ca multora le este mult, mult mai rau decat noua.

 3. 3

  Ataca depresia si cauzele ei. Analizeaza de ce ai ajuns asa, de ce esti inca asa si cauta cai de a schimba acest lucru. Desi depresia nu trece mereu doar daca iti doresti, te poate ajuta sa gasesti o speranta intr-o mare de tristete.

 4. 4

  Ajuta pe altcineva pentru a-ti improspata memoria si a te simti bine. Fa acte de caritate sau munca de voluntariat sau chiar doar asculta un prieten aflat intr-o situatie de criza. Astfel poti empatiza cu alte persoane si iti poti oferi tie sfaturi.

 5. 5

  Citeste niste lucrari filosofice pentru a avea o vedere de ansamblu. Depresia iti poate micsora lumea si de izoleaza. Citeste, de exemplu “Profetul” de Kahlil Gibran sau “Confesiunile” de Rousseau pentru a-ti raporta nefericirea la experienta colectiva a umanitatii.

 6. 6

  Picteaza, scrie si deseneaza-ti emotiile negative. Activitatea fizica te forteaza sa te concentrezi si sa gandesti, ceea ce poate avea un efect terapeutic in a-ti vizualiza suferinta si posibil a o atenua.

 7. 7

  Asculta muzica ce iti linisteste sufletul. Nu conteaza daca e heavy metal sau muzica clasica. Cauta acele versuri si acel beat care te misca in interior. Muzica ce iti ridica sufletul, iti poate ridica moralul.

Previous postCum sa fii frumoasa Next postCum sa invingi diabetul

Related Posts

Posteaza un comentariu


close