Cum sa poti sa dormi atunci cand esti racit

Unelte articol

Somnul poate sa fie un lucru destul de dificil pentru tine atunci cand esti racit din mai multe motive : congestiile nazale, febra, tusea si gatul iritat. Invata din aceste articole cum anume trebuie sa procedezi pentru a putea sa dormi cat mai bine noaptea, chiar daca suferi de o raceala banala.

Pasi

 1. 1

  Ia niste medicamente care sa te ajute sa iti desfunde nasul. In aceasta maniera iti vei elibera nasul infundat, vei putea sa respiri mult mai bine si nu te vei mai trezi in timpul somnului din cauza ca nu vei avea aer sa respiri.

 2. 2

  Incearca sa dormi cu capul putin mai sus fata de restul corpului. Poti sa faci acest lucru daca iti pui niste perne sub cap si sub cutia toracica. In aceasta maniera sinusurile tale vor fi la o inaltime mai mare, lucru care te va ajuta sa respiri mai bine.

 3. 3

  Ia un analgezic, precum paracetamol sau ibuprofen daca ai dureri de cap intense. Aceste medicamente sunt foarte bune in astfel de situatii si te vor ajuta sa scapi foarte rapid de durerea de cap, lucru care iti va permite sa adormi mai usor si sa dormi mai bine.

 4. 4

  Consuma o cana de lapte sau ceai cald inainte de culcare. Acest lucru te va ajuta sa iti eliberezi sinusurile si sa dormi mai eficient.
  De asemenea iti recomandam sa tii langa pat o sticla de apa, pentru a te putea hidrata.

 5. 5

  Daca ai probleme cu somnul, poti chiar sa ceri medicului de familie sau farmacistului sa iti ofere niste medicamente care sa te ajute sa dormi mai bine, sau sa adormi mai usor.

 6. 6

  Ai mare grija cu spray-urile sau picaturile nazale. Acestea pot provoca dependenta daca sunt folosite prea mult timp, de aceea iti recomandam sa le folosesti doar in perioada in care esti racit si nu mai mult timp.

Previous postCum sa previi infectiile de candidoza Next postCum sa previi aparitia gutei

Related Posts

Posteaza un comentariu


close