Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa faci fata sensibilitatii olfactive – CumFacSa.ro

Cum sa faci fata sensibilitatii olfactive

Unelte articol

Daca esti sensibil la diferite mirosuri, afla ca nu esti singurul. Se estimeaza ca mai mult de 2 milioane de oameni au o sensibilitate olfactiva, care poate provoca reactii alergice, sau alte simptome, sau pot chiar declansa crize de astm. Din moment ce nu poti evita toate mirosurile, este bines a inveti cum sa faci fata acelora pe care le intalnesti. Iata cateva sfaturi:

Pasi

 1. 1

  Incearca sa-ti dai seama la ce mirosuri esti sensibil, notand intr-un carnetel simptomele. Scrie unde erai si ce miros anume ai simtit.

 2. 2

  Invata sa comunici cu cei din jur in legatura cu sesnsibilitatea ta, pentru a reduce astfel expunerile. De exemplu spune-i colegului, prietenului sau unui memmbru al familiei ca parfumul lui iti creeaza indispozitie si roaga-l politicos sa nu-l mai foloseasca.

 3. 3

  Modifica-ti mediul de munca pentru a reduce expunerile la mirosuri.

 4. 4

  Vorbeste cu seful tau pentru a te lasa sa ajungi mai devreme la birou, si in acest fel sa eviti intalnirea cu zeci de parfumuri dis-de-dimineata.

 5. 5

  Sorteaza-ti volumul de munca, astfel incat sa ai cat mai putin contact direct si sa folosesti tehnologia mai mult (prin e-mail-uri, conferinte video, telefon).

 6. 6

  Foloseste un purificator de aer pentru a indeparta mirosurile de langa tine.

 7. 7

  Acopera-ti nasul si gura daca simti ca esti asaltat de mirosuri pentru o perioada scurta: de exemplu cand intri intr-un magazin si treci pe langa standul cu parfumuri.

 8. 8

  Vorbeste cu doctorul tau si vezi daca trebuie sa iei vreun medicament pentru a stopa simptomele acestei sensibilitati.

 9. 9

  Sensibilitatea olfactiva se poate agrava in timp, mai ales daca esti expus constant la aceleasi miresme. Simptomele difera de la persoana la persoana si pot fi ameteli, secretii nazale, tuse sau dificultati in respiratie.

Previous postCum sa faci un ou de Pasti sa straluceasca in intuneric Next postCum sa faci fata scoliozei in perioada liceului

Related Posts

Posteaza un comentariu


close