Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa iti antrenezi muschii ochilor – CumFacSa.ro

Cum sa iti antrenezi muschii ochilor

Unelte articol

Stim cu totii cat este de important sa avem grija de corpul nostru si prin urmare, mergem la sala, la inot sau alergam. La fel de important este, insa, si mentinerea sanatatii ochilor. Exercitiile specifice ochilor nu sunt menite sa imbunatateasca vederea, ci sa mentina vederea la un nivel bun si sa previna deteriorarea acesteia mai tarziu in viata. Iata cateva sfaturi pentru a-ti antrena ochii:

Pasi

 1. 1

  Aseaza-te confortabil pe un scaun. Freaca palmele intre ele pana se incalzesc. Inchide ochii si pune palmele calde peste ochi. Nu aplica presiune asupra globilor oculari. Imagineaza-ti intuneric total si concentreaza-te pe el. Respira adanc si relaxeaza-te. Repeta timp de 3 minute.

 2. 2

  Inchide ochii foarte strans timp de 3-5 secunde. Apoi deschide-i pentru 5 secunde. Repeta aceasta miscare de 8 ori.

 3. 3

  Maseaza-ti ochii:
  o Aplica comprese calde si reci. Inmoaie un prosop in apa fierbinte si altul in apa rece. Pune-l apoi pe primul pe fata, acoperind fruntea, ochii, nasul si gura. Fa acelasi lucru insa cu prosopul rece.
  o Maseaza intreaga fata. Inmoaie un prosop in apa fierbinte si maseaza-ti gatul, fruntea si obrajii cu el, evitand ochii.
  o Maseaza pleoapele. Cu varfurile degetelor maseaza usor pleoapele timp de 2 minute. Ai grija sa nu iti ranesti ochii.

 4. 4

  Preseaza putin pleoapele cu varfurile degetelor. Mentine 2 secunde si apoi relaxeaza. Repete miscarea de 5 ori.

 5. 5

  Relaxeaza-te. Roteste-ti ochii in directia acelor de ceasornic, apoi in directia inversa. Repeta miscarea de 5 ori, clipind intre ele.

 6. 6

  Concentreaza-te pe un obiect departat (50 m distanta). Apoi revino incet cu privirea pe un obiect apropiat, fara a-ti misca capul. Repeta de 5 ori.

 7. 7

  Tine un creion in fata ochilor, la distanta de aproximativ 30 cm. misca creionul incet spre nas, si fixeaza-l, pana ce creionul jaunge langa fata, apoi departeaza-l. Repeta miscarea de 10 ori.

 8. 8

  Misca-ti ochii in sus si in jos, apoi in lateral, spre stanga sis pre dreapta. Repeta de 8-10 ori. Nu forta ochii in nicio directie.

 9. 9

  Intotdeauna fa exercitii de relaxare la sfarsit. Stai cu ochii inchisi si maseaza-i pentru cateva minute.

Previous postCum sa iti antrenezi simturile Next postCum sa iti antrenezi degetele

Related Posts

Posteaza un comentariu


close