Cum sa opresti consumul necontrolat de alcool

Unelte articol

Consumul necontrolat de alcool, pe perioade lungi poate sa aiba complicatii foarte grave pentru organism. Consumul necontrolat are loc atunci cand o persoana consuma o cantitate de alcool intr-un timp foarte scurt, sau cand consuma cateva bauturi una dupa alta. Astfel, bautul necontrolat poate sa aiba un impact major asupra starii tale de sanatate. In acest articol te vom invata cateva modalitati prin care poti sa eviti acest tip de consum de alcool.

Pasi

 1. 1

  Trebuie in primul rand sa stii ce complicatii de sanatate pot sa apara in urma consumului necontrolat de alcool. Pe termen scurt poti sa suferi de mahmureli, dureri de cap, stare de greata, varsaturi, pierderea memoriei pe termen scurt, intoxicatie cu alcool, coma alcoolica. Pe termen lung in schimb, poti sa devii dependent de alcool, sa faci cancer la gat sau la esofag, sa ai probleme cu inima, impotenta, hepatita, ciroza.

 2. 2

  Trebuie in al doilea rand sa stii care sunt factorii care pot sa te faca sa consumi alcool intr-un mod necontrolat :
  * Daca te afli la o petrecere unde dispuneti de cantitati mari de alcool.
  * Simpla curiozitate de a vedea cum este sa te imbeti.
  * Jocul de jocuri competitive de baut.
  * Daca nu ai altceva mai bun de facut decat sa bei.
  * Daca te simti stresat, trist sau deprimat si vrei sa iti ineci amarul in bautura.
  * Daca pur si simplu vrei sa te dai mare ca poti sa bei mult.

 3. 3

  Gandeste-te care ar putea sa fie semnele faptului ca bei intr-un mod necontrolat :
  * Te imbeti mult prea repede.
  * Bei foarte repede.
  * Nu poti sa refuzi pe cineva atunci cand iti propune sa bei.

 4. 4

  O simpla modalitate prin care poti evita acest fel de consum de alcool este sa bei cat mai incet. Incearca sa nu bei mai mult de 2 pahare de bautura alcoolica pe ora.

 5. 5

  O alta modalitate este sa iesi cu unul sau mai multi prieteni care nu obisnuiesc sa bea mult alcool. In aceasta maniera te vei simti stanjenit daca vei fi singura persoana de la masa care sa se imbete.

 6. 6

  Nu consuma alcool pe stomacul gol. Daca faci asa, atunci alcoolul ti se va urca mult mai repede la cap si vei ajunge sa te imbeti mult mai repede.

 7. 7

  Lasa-ti cardurile acasa si ia la tine o anumita suma de bani. In aceasta maniera nu vei putea sa cheltui multi bani pe bautura.

 8. 8

  Evita consumul de bauturi alcoolice dulci, deoarece nu simti taria alcoolului, lucru care este destul de periculos, deoarece nu constientizezi ca bei chiar foarte mult.

 9. 9

  Incearca sa faci lucruri sau activitati cat mai interesante care sa te tina ocupat. In aceasta maniera nu vei apuca sa bei prea mult alcool.

 10. 10

  In ultimul rand incearca sa rezisti presiunii de a bea alaturi de colegii sau prietenii tai. Stim ca acesta este un lucru foarte greu de facut, dar pur si simplu va trebui sa ii refuzi.

Previous postCum sa nu uiti niciodata ziua de nastere a sotiei tale Next postCum sa opresti cosmarele copiilor

Related Posts

Posteaza un comentariu


close