Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa previi rezistenta la insulina – CumFacSa.ro

Cum sa previi rezistenta la insulina

Unelte articol

Rezistenta la insulina apare in momentele in care corpul are un raspuns mai scazut la acest hormon. Insulina este foarte importanta pentru organismul nostru deoarece ne permite sa procesam zaharul care ajunge in organism. Iata niste modalitati prin care puteti preveni rezistenta la insulina.

Pasi

 1. 1

  In primul rand va trebui sa va controlati dieta. Consumati cat mai multe fructe si legume, deoarece acestea contin vitaminele si nutrientii esentiali de care are nevoie organismul.
  Eliminati alimentele care contin carbohidrati „rai”, sau mai bine spus carbohidratii simpli. Aceste alimente sunt dulciurile si alte alimente cu un continut ridicat de zahar.
  Alegeti sa consumati alimente cu un indice glicemic cat mai scazut, precum nucile, alunele, fasolea si fructele uscate.

 2. 2

  Construiti-va un program strict de antrenament pentru a preveni rezistenta la insulina. Incercati sa faceti efort fizic moderat cel putin 2 ore in fiecare saptamana.

 3. 3

  Verifica-ti in mod constant indicele de masa corporala. Poti calcula acest indice cu ajutorul mai multor site-uri pe care le gasesti pe internet.

 4. 4

  De asemenea va trebui sa iti verifici in mod constant tensiunea arteriala. Orice valoare mai mare de 130/85 te poate supune riscului de toleranta la insulina.
  Daca ai tensiune arteriala mare, atunci va trebui sa mergi la un medic de specialitate in vederea stabilirii unui diagnostic.
  De asemenea, poti sa mergi la medic sa iti faci si niste analize ale sangelui prin care sa iti verifici colesterolul din sange. Acesta nu ar trebui sa depaseasca valoarea totala de 200mg/dl.

Previous postCum sa previi infectia cu candidoza la tine acasa Next postCum sa recunosti daca ai giardia

Related Posts

Posteaza un comentariu


close