Cum sa previi tuberculoza

Unelte articol

Tuberculoza este o boala a plamanilor care se transmite prin aer, atunci cand persoana infectata vorbeste, rade sau tuseste. Exista un vaccin impotriva tuberculozei, insa boala este rara si tratabila, astfel ca medicii nu recomanda acest vaccin ca pe unul periodic. Cu toate acestea, poti lua niste masuri pentru a preveni tuberculoza. Iata niste sfaturi:

Pasi

 1. 1

  Poti face vaccinul impotriva tuberculozei in urmatoarele situatii:
  o Daca un copil a fost testat iar rezultatele au fost negative, insa este expus continuu la aceasta boala
  o Daca un asistent/a medical este expus continuu la tuberculoza
  o Inainte de a calatori intr-o tara in care tuberculoza este raspandita

 2. 2

  Programeaza-te pentru un set de analize pentru tuberculoza daca ai fost expus la aceasta boala. Analizele pot fi facute in 2 moduri: prin injectarea unei solutii proteice si verificarea reactiei pielii, sau printr-o simpla analiza a sangelui.

 3. 3

  Fa-ti analiza suplimentare in cazul in care primul set are rezultate pozitive. Doctorii iti vor mai face o radiografie inainte de a-ti prescrie un tratament.

 4. 4

  Incepe imediat tratamentul. Este posibil sa ai doar microbii in stare inactiva. Chiar daca nu te simti rau si nu este contagios, trebuie sa iei medicamente pentru a omora acesti microbi. Cele mai comune medicamente sunt Isoniazid si Rifampicin.

Previous postCum sa previi infectiile tractului urinar la copii Next postCum sa recunosti simptomele intolerantei la lactoza

Related Posts

Posteaza un comentariu


close