Cum sa traiesti cu herpesul zoster

Unelte articol

Herpesul zoster este o infectie care apare pe piele sub forma unei iritatii. Acesta vine de la virusul sunoscut sub numele de varicela-zoster, care este cauzator de varsat de vant. Daca ai avut varsat de vant cand erai mic, atunci poti sa faci si herpesul zoster cand cresti. Nu exista leac pentru aceasta afectiune, dar poate sa fie tratata.

Pasi

 1. 1

  Odata ce observi aparitia herpesului va trebui sa cauti cat mai repede sa te tratezi. Poti sa scurtezi durata aparitiei herpesului cu o vizita la un medic dermatolog. Acesta iti va da tratamentele de care ai nevoie pentru a te vindeca.
  Dintre simptomele caracteristice acestei afectiuni amintim ametelile, durerile de cap, mancarimi si iritatii la nivelul pielii afectate.

 2. 2

  Poti sa iei medicamente antivirale. Probabil ca medicul o sa ti le recomande.
  De asemenea, daca durerile devin destul de intense sau insuportabile, atunci poti sa ii ceri medicului sa iti dea si niste calmante.

 3. 3

  Foloseste pentru zona de piele afectata unguente si creme pe care ti le-a recomandat medicul.

 4. 4

  Icnearca sa fii cat mai atent in ceea ce priveste igiena pielii din zona afectata. Incearca sa curati si sa mentii cat mai curata si dezinfectata acea zona afectata.

 5. 5

  Incearca sa fii cat mai calm si te nu te gandesti la afectiunea pielii pe care o ai. De aceea iti recomandam sa gasesti sa faci cat mai multe activitati care iti vor lua gandul de la acest lucru, activitati care sa iti creeze o stare numai de buna dispozitie.

 6. 6

  Urmareste cu atentie progresele in ceea ce priveste vindecarea acelei zone. De asemenea, va trebui sa mergi de urgenta la medicul dermatolog daca observi ca acea zona afectata se inrautateste in loc sa se vindece.

 7. 7

  Sub nicio forma sa te scarpini sau sa jupesti coaja sau besicile de pe herpes sau de pe pielea din jurul herpesului, deoarece risti sa ramai cu cicatrici sau sa inrautatesti simptomele.

Previous postCum sa tratezi psoriazisul Next postCum sa tii in viata un pestisor auriu

Related Posts

Posteaza un comentariu


close