Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa calculezi greutatea ideala in functie de varsta? – CumFacSa.ro

Cum sa calculezi greutatea ideala in functie de varsta?

Unelte articol

Exista cativa factori care iti pot afecta greutatea ideala. Unii dintre acesti factori sunt varsta, inaltimea, propriul organism si sexul. Persoanele mai inalte ar trebui sa aiba o greutate mai mare decat cele cu o inaltime mai mica. Femeile cresc mai mult in greutate odata cu inaintarea in varsta. Daca iti stii care este greutatea ta ideala te poate ajuta sa stii cum sa iti mentii un stil de viata sanatos.

Pasi

 1. 1

  Cantareste-te si masoara-te. Odata ce afli greutatea si inaltimea proprie, uita-te intr-un tabel specializat. In aceste tabele gasesti greutatile atat pentru persoanele de sex feminin cat si masculin in functie de inaltime.

 2. 2

  Tipul somatic. Acest lucru tine de structura fiecarui corp in parte. Exista 3 tipuri somatice : mezomorf (caracterizat de oase de grosime medie, umeri lati – poate creste in greutate sau slabi cu usurinta), endomorf (caracterizat de oase si incheieturi robuste – poate creste foarte usor in greutate, dar slabeste greu) si ectomorf (caracterizat de oase subtiri, incheieturi subtiri si o structura osoasa firava – creste foarte greu in greutate).

 3. 3

  Compara greutatea ta cu un grup de persoane de aceeasi varsta cu tine. Varsta devine un factor in ceea ce priveste castigul in greutate, deoarece pe masura ce inaintezi in varsta, scade si metabolismul. Asa ca, pe masura ca inaintezi in varsta ar trebui sa ai grija de alimentele consumate.

 4. 4

  Vorbeste cu medicul tau de familie despre greutatea ta ideala. El va putea sa iti ofere o parere mai completa si mai exacta despre starea ta generala de sanatate. El poate sa te ajute in ceea ce priveste scaderea sau castigul in greutate.

Previous postCum sa aplici gene false? Next postCum sa ceri prin email o scrisoare de recomandare de la un profesor?

Related Posts

Posteaza un comentariu


close