Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa faci fata sindromului Tourette – CumFacSa.ro

Cum sa faci fata sindromului Tourette

Unelte articol

Sindromul Tourette, sau TS este o tulburare neuropsihiatrica ereditara care este caracterizata de prezenta unor miscari repetitive, stereotipe si involuntare numite ticuri. De obicei este depistat in primii ani de viata. Desi este considerat o boala cronica, sindromul devine mai atenuat in adolescenta. Iata cateva sfaturi pentru a face fata bolii:

Pasi

 1. 1

  Informeaza-te. Sindromul Tourette este o afectiune destul de rara, insa numai in America sunt 200 000 de oameni care au o forma grava si 100 care au o forma mai usoara.

 2. 2

  Mergi la un doctor specialist pentru a primi un diagnostic. Un diagnostic general este dat atunci cand pacientul are aceste simptome de mai mult de 1 an.

 3. 3

  Cere sfatul doctorului si afla daca ai nevoie de tratament medicamentos. Daca ai o forma mai usoara a bolii, probabil nu vei necesita sa iei medicamente. Daca simptomele iti afecteaza viata de zi cu zi, doctorul iti va prescrie niste medicamente neuroleptice.

 4. 4

  Daca iei medicamente neuroleptice, consulta un doctor fizician pentru a afla daca trebuie sa micsorezi doza sau nu, avand in vedere ca ar putea sa apara efecte secundare.

 5. 5

  Gandeste-te sa incerci terapia. Psihoterapia este foarte recomandata. Desi sindromul Tourette nu este cauzat de probleme pshihologice, acesta poate rezulta in urma unor probleme sociale si emotionale.

 6. 6

  Incearca sa stai intr-un mediu ingaduitor si sa nu te rusinezi de afectiunea aceasta. Este posibil sa ai nevoie de conditii speciale uneori, insa totul se poate rezolva.

Previous postCum sa faci un cos de Paste in form de iepuras Next postCum sa faci un ou de Pasti sa straluceasca in intuneric

Related Posts

Posteaza un comentariu


close