Cum sa opresti clipirea excesiva

Unelte articol

Ai observat ca in ultimul timp clipesti excesiv sau te-au intrebat oamenii din jur ,,de ce clipesti atat”? Clipirea excesiva nu este normala si iti poate dauna ochilor. Mai jos gasesti cateva sfaturi pentru a inceta aceasta clipire excesiva:

Pasi

 1. 1

  Mergi la doctorul oftalmolog pentru o serie de analize amanuntite. Clipirea excesiva poate avea la baza diferite motive: o incercare de concentrare, o incercare de a reduce lumina puternica a soarelui sau poate fi un gest necontrolat.

 2. 2

  Poarta-ti ochelarii/lentilele de contact. Ochelarii mai reduc din clipiri, mentinand ochii focusati pe imagine, iar lentiele anti-reflex impiedica lumina puternica sa ajunga la cornee.

 3. 3

  Schimba locatia. Daca clipirile se datoreaza lipsei de focusare, muta-ti locatia mai aproape sau mai departe de obiectul vizat (de ex. computer).

 4. 4

  Poarta ochelari de soare. Daca observi ca clipesti mai mult atunci cand esti afara, la lumina naturala, atunci o pereche de ochelari de soare cu protectie UV vor rezolva problema.

 5. 5

  Relaxeaza-te. Incearca sa-ti dai seama de momentele in care clipesti excesiv (din cauza luminii puternice, in timpul noptii, in sala de cinema, sau atunci cand te uiti la obiecte indepartate) si sa-ti relaxezi ochii, pentru a elimina din tensiunea acumulata.

Previous postCum sa previi aparitia cancerului la creier Next postCum sa monitorizezi febra copilului tau

Related Posts

Posteaza un comentariu


close