Cum sa reflectezi

Unelte articol

Reflectarea este arta punerii in balanta a sentimentelor si gandurilor propriei persoane dar si a altor persoane. Acest lucru te poate ajuta la imbunatatirea aspectelor vietii prin evaluarea si reflectarea asupra deciziilor pe care le-ai luat in viata. Foloseste reflectarea pentru a face schimbari majore si constructive in viata ta, chiar daca asta inseamna sa renunti la anumiti oameni sau sentimente. Iata cativa pasi pentru a executa aceasta tehnica:

Pasi

 1. 1

  Relaxeaza-ti mintea si corpul, pentru a putea reflecta asupra trecutului. Gaseste un loc linistit, cum ar fi o plaja, o banca intr-un parc sau chiar patul tau de acasa.

 2. 2

  Reflecteaza asupra gandurilor tale, atat cele pozitive cat si cele negative. Incearca sa retraiesti experiente, sa reflectezi asupra motivelor din spatele deciziilor si vei putea sa iti limpezesti mintea pentru decizii viitoare.

 3. 3

  Zaboveste asupra fiecarei experiente si incearca sa tragi concluziile necesare, pentru a le aplica mai departe in viata ta.

 4. 4

  Creste-ti gradul de constientizare si observare a evenimentelor ce se petrec in jurul tau.

 5. 5

  Agata-te de indicii verbale si non-verbale. Descopera gesture sau vorbe ascunse din comportamentul oamenilor, pentru a sti la ce sa te astepti mai tarziu.

 6. 6

  Urmeaza-ti intotdeauna instinctul. Reflectarea iti va da ocazia sa-ti verifici instinctele si sentimentele si sa le imbunatatesti acolo unde este cazul.

 7. 7

  Practica tehnica oglinzii. Uita-te in oglinda si incearca sa te privesti prin prisma altor oameni. Astfel vei putea schimba sau imbunatati ce nu iti place.

 8. 8

  Reflectarea are efecte mai bune daca este executata sub indrumarea unei persoane specializate (terapist, psiholog).

Previous postCum sa reduci oboseala pentru a te antrena mai usor Next postCum sa respiri corect in timp ce te antrenezi

Related Posts

Posteaza un comentariu


close