Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa faci manevra de resuscitare pe un adult – CumFacSa.ro

Cum sa faci manevra de resuscitare pe un adult

Unelte articol

Iata cum puteti efectua manevra de resuscitare pe o persoana adulta.

Pasi

 1. 1

  In primul rand va trebui sa vedeti daca persoana respectiva este sau nu constienta. Bateti usor acea persoana peste umar sau pe ceafa si intrebati-o daca este in regula.

 2. 2

  Sunati la salvare (numar 112 pentru Europa).

 3. 3

  Nu incercati sa verificati pulsul daca nu esti un medic. Vei pierde prea mult timp cu acest lucru, iar in astfel de situatii fiecare secunda conteaza.

 4. 4

  Verificati daca persoana respectiva poate sa respire. Daca nu respira, atunci va trebui sa ii aplicati manevra de resuscitare pentru a-i porni inima si respiratia.

 5. 5

  Pozitionati victima cu burta in sus.

 6. 6

  Pune-ti mainile pe pieptul victimei in asa fel incat o mana sa stea peste cealalta pentru a putea masa mai bine accidentatul.

 7. 7

  Pozitioneaza-ti corpul direct deasupra mainilor pentru a avea un control cat mai bun.

 8. 8

  Efectuati 30 de compresii pe piept. Ar trebui sa apasati aproximativ 5cm in jos pe pieptul persoanei respective. Efectuati compresiile in asa maniera incat sa efectuati 3 compresii odata la fiecare doua secunde.

 9. 9

  Da-le capul putin pe spate pentru a te asigura ca acea persoana are caile respiratorii deschise.

 10. 10

  Poti sa ii faci respiratie gura la gura de doua ori, desi mult mai importante sunt compresiile pe care trebuie sa i le faci pe piept.

 11. 11

  Repeta de mai multe ori acel ciclu de 30 de compresii impreuna cu 2 respiratii gura la gura.

 12. 12

  Continuati aceste manevre de resuscitare pana cand persoana respectiva isi revine, sau pana cand ajunge salvarea la locul faptei.

Previous postCum sa faci masaj unui cal Next postCum sa faci jogging pe o vreme destul de rece

Related Posts

Posteaza un comentariu


close