Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa invingi usor diabetul – CumFacSa.ro

Cum sa invingi usor diabetul

Unelte articol

Aproximativ 18 milioane de oameni din intreaga lume au fost diagnosticati cu diabet. Diabetul este o boala inselatoare care poate dauna intregului corp. Un nivel ridicat de glucoza in sange poate dauna rinichilor, vederii si nervilor. Daca ai fost diagnosticat cu diabet de tip II, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a tine boala sub control sau chiar pentru a o invinge:

Pasi

 1. 1

  Monitorizeaza nivelul glucozei din sange in mod regulat. Un nivel mare de glucoza in sange este un indiciu al diabetului de tip II. Masoara-ti glucoza cu ajutorul unui glucometru. Nivelul glucozei poate varia zilnic cu pana la 40 de puncte, in functie de alimentatie. Nivelul aproximativ este 80-100 mg/dl dimineata si cu maxim 40 de puncte mai mult dupa amiaza.

 2. 2

  Modifica-ti alimentatia:
  o Exista o legatura directa intre alimentatie si diabet. Trebuie sa eviti anumite produse si sa reduci cantitatea de alte produse consumate.
  o Evita sau redu considerabil consumul de carbohidrati, mai ales carbohidratii rafinati, precum zaharul, faina si pastele. Carbohidratii recomandati sunt fasolea, fructele si legumele. De asemenea, evita bauturile indulcite.
  o Invata sa citesti etihcetele produselor. Cauta produse bogate in nutrient si fibre, precum somonul.
  o Consuma carne slaba precum carnea de pui sau fructe de mare.

 3. 3

  Redu stresul din viata ta. Hormonii stresului iti pot modifica nivelul de glucoza din sange. Practica yoga sau meditarea pentru a te relaxa, citeste, fa plimbari sau ce iti place tie.

 4. 4

  Incearca sa slabesti daca greutatea ta este peste limita normala. Pierderea a 5% din greutatea corpului iti poate micsora nivelul de glucoza.

 5. 5

  Incepe un program de miscare. Exercitiile fizice stimuleaza sensibilitatea insulinei, corpul tau putand astfel sa-si administreze mai bine zaharul din sange.

 6. 6

  Mergi la doctorul tau in mod regulat pentru a tine sub control aceasta boala.

Previous postCum sa invingi obezitatea Next postCum sa inveti sa te relaxezi si sa te destresezi

Related Posts

Posteaza un comentariu


close