Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa previi aparitia pietrelor la rinichi – CumFacSa.ro

Cum sa previi aparitia pietrelor la rinichi

Unelte articol

Pietrele la rinichi sunt alcatuite din depozite solide la nivelul rinichilor. Initial, acele depozite sunt microscopice, dar, daca nu sunt eliminate la timp pot sa se mareasca si sa formeze pietrele. Este foarte important sa previi aparitia pietrelor la rinichi, deoarece, daca acestea se dezvolta pot sa iti creeze mari probleme de sanatate si sa creeze dureri foarte mari. Invata din acest articol cum anume trebuie sa procedezi pentru a preveni aparitia pietrelor la rinichi.

Pasi

 1. 1

  In primu rand va trebui sa iti intrebi rudele apropiate daca au avut pietre la rinichi. In anumit cazuri acestea se pot transmite genetic.

 2. 2

  Urmareste-ti cu atentie greutatea. Studiile arata ca persoanele care au un indice de masa corporala ridicat au sanse mai mari de dezvoltare a pietrelor la rinichi.

 3. 3

  De asemenea, persoanele cu varstele mai mari de 40 de ani prezinta un risc mai mare de dezvoltare a pietrelor la rinichi decat persoanele mai tinere.

 4. 4

  Ia devizii cat mai bune care sa te ajute pe termen lung sa previi aparitia pietrelor la rinichi :
  * In primul rand consumul apei este cea mai buna decizie pe care o poti lua in aceasta situatie. De asemenea, sucurile naturale de portocale si grapefruit pot minimiza acumularea de acid uric in organism. Alege sa consumi in fiecare zi cel putin 2 litri de lichide.
  * Limiteaza consumul de sodiu (sare) si de alimente care sunt sarate (branzeturi si semipreparate din carne).
  * Consuma mai putina proteina de origina animala, inclusiv oua, carne si peste la cel mult 250 de grame in fiecare zi (proteinele animale au un nivel ridicat de purine).
  * Alege sa consumi alimente cat mai bogate in potasiu, precum bananele, pepenele galben, piersicile, caisele, cartofii, rosiile si dovleacul.

 5. 5

  Pentru a afla mai multe informatii despre nutritie si prevenirea pietrelor la rinichi, te sfatuim sa vorbesti cu medicl de familie sau cu un nutritionist. Acestia vor putea sa iti ofere mai multe informatii si detalii decat iti putem oferi noi.

Previous postCum sa poti sa iti cobori nivelul glicemiei din sange cu ajutorul dietei Next postCum sa previi aparitia petelor pe dinti

Related Posts

Posteaza un comentariu


close