Cum sa scapi de dependenta de masturbare

Unelte articol

In anumite cazuri, masturbarea, pentru unele persoane, poate sa devina o obsesie, lucru care nu este deloc sanatos. In termeni medicali, acest lucru poate sa fie numit o boala fizica. Problemele apar atunci cand aceasta boala intervine in viata noastra.

Pasi

 1. 1

  Gandeste-te daca masturbarea este o cauza de ingrijorare. Daca observi ca iti pierzi mult timp masturbandu-te, in loc sa faci lucruri mai utile, cum ar fi sa iti petreci timpul alaturi de prieteni, atunci ai putea spune ca ai o problema.

 2. 2

  Izoleaza acea cauza. Trebuie sa existe un motiv din cauza caruia te masturbezi intr-un mod excesiv. Nu trebuie sa iti impui sa nu te masturbezi, ci trebuie sa iti impui sa elimini acel motiv, fie ca este plictiseala, fie ca te simti singur, fie ca esti stresat sau frustrat.

 3. 3

  Schimba gandurile care te duc la masturbare. Trebuie sa nu mai gasesti masturbarea ca o solutie la plictiseala sau singuratate. Cu cat vei invata sa te bucuri mai mult de fiecare zi, cu atat vei ajunge sa te masturbezi din ce in ce mai putin.

 4. 4

  Schimba-ti obiceiurile. Nu poti sa invingi aceasta dependenta atata timp cat iti petreci timpul de unul singur in camera la tine. Iesi afara si cunoaste lumea. Incearca sa formezi relatii sanatoase cu persoanele din jurul tau.

 5. 5

  Ia o gustare. Mancatul poate sa schimbe tiparul mintii tale.

 6. 6

  In final, daca nu reusesti sa gasesti o solutie de unul singur, poti sa mergi la un psiholog. Multe boli mentale au ca simptome masturbarea excesiva, mai ales acele boli care interfereaza cu viata ta sociala si sexuala.

Previous postCum sa scapi de cicatricile lasate de acnee Next postCum sa scapi de electricitatea statica

Related Posts

Posteaza un comentariu


close