Cum sa te vindeci in urma unui plaman prabusit

Unelte articol

Un plaman prabusit este adesea cunoscut sub numele de pneumotorax. Are loc de regula atunci cand aerul scapa dintr-un plaman si devine prins intre piept si cavitatea pulmonara. Aceasta presiune poate cauza prabusirea unui plaman. Cel mai important lucru este sa stii cum trebuie sa procedezi pentru a trata si pentru a ajuta un plaman sa se vindece. Citeste in continuare pentru a afla aceste lucruri.

Pasi

 1. 1

  Mergi de urgenta la un medic daca simti dureri acute la nivelul pieptului, in partea stanga sau in partea dreapta. Nu vei simti durere in timp ce respiri, dar nu vei putea sa inspiri adanc aer in piept si vei avea o tuse seaca.
  Persoanele care pot sa aiba un plaman prabusit sunt acele persoane care au suferit o cazatura puternica, un accident de masina, sau daca li s-a scos lichid din cavitatea pleurala.

 2. 2

  Medicul, in urma unei radiografii ar putea sa vina cu un diagnostic cat mai precis.

 3. 3

  Incepe tratamentul pentru plamanul prabusit. Iata cateva metode de tratament :
  * In cele mai usoare cazuri, medicul ar putea sa recomanda odihna si repaus la pat.
  * In cazuri mai grave medicul va trebui sa scoata aerul prins cu ajutorul unui ac si a unei seringi.
  * In cazuri foarte grave medicul ar putea sa iti puna in piept un tub prin care sa iasa aerul prins. Tubul este conectat la un dispozitiv de suctiune care iti va scoate aerul din piept.
  * Daca nici aceasta metoda nu functioneaza, atunci va fi nevoie de o interventie chirurgicala pentru a scoate aerul in exces.

 4. 4

  Va trebui sa astepti 2-3 zile pana cand plamanul isi va relua functionalitatea. Recuperarea completa ar putea sa dureze si pana la cateva saptamani. Urmareste sfaturile indicate de medic in ceea ce priveste odihna si alimentatia.
  Alege sa te odihnesti cat mai mult, sa nu fumezi, sa nu consumi alcool si sa aerisesti cat mai mult camera in care stai.

Previous postCum sa tii o pisica in casa Next postCum sa te relaxezi inainte de a merge in pat la somn

Related Posts

Posteaza un comentariu


close