Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa tratezi o leziune la nivelul degetului – CumFacSa.ro

Cum sa tratezi o leziune la nivelul degetului

Unelte articol

O leziune la nivelul degetului poate fi acompaniata de o durere a articulatiei si de inflamare. Leziunile sunt foarte comune in randul sportivilor. De aceea este foarte important sa stii sa actionezi imediat in cazul unui impact al degetului cu o suprafata dura, mai ales daca practice sport in mod curent. Iata cateva sfaturi:

Pasi

 1. 1

  Asigura-te ca leziunea nu a provocat si o fractura osoasa. In ciuda durerii si a inflamatiei, ar trebui sa iti poti misca degetul, daca acesta nu este fracturat. Daca ese fracturat, mergi la doctor pentru a-l trata.

 2. 2

  Ia un medicament antialgic, precum ibuprofenul. Acesta reduce durerea si diminueaza inflamatia. Citeste prospectul si urmeaza instructiunile cu privire la dozaj.

 3. 3

  Menajeaza-ti degetul respectiv cat poti de mult. Leziunea se va vindeca mai repede daca degetul nu este supus la diferite activitati.

 4. 4

  Aplica gheata pe degetul afectat. Aceasta va reduce inflamarea si va reduce si din durere. In prima zi dupa incident aplica gheata pe deget timp de 20 de minute la fiecare ora.

 5. 5

  Leaga degetul lovit de urmatorul deget, pentru sustinere. Foloseste o banda medicala pentru a fixa degetele. Acest lucru va impiedica o agravare a leziunii.

 6. 6

  Incearca sa mentii degetul deasupra nivelului inimii. Acest lucru permite o circulatie sangvina sporita si astfel vindecarea este grabita.

 7. 7

  Indeparteaza banda atunci cand durerea si inflamatia s-au redus. Dupa inca cateva zile, leziunea se va vindeca aproape complet. Evita insa activitatile solicitante pana ce degetul nu s-a vindecat complet.

Previous postCum sa tratezi ulcerul peptic Next postCum sa tratezi congestia la nivelul pieptului

Related Posts

Posteaza un comentariu


close