Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa tratezi un abces dentar – CumFacSa.ro

Cum sa tratezi un abces dentar

Unelte articol

Un abces dentar apare atunci cand o carie nu este tratata cum trebuie sau la timp, insa poate fi provocat si de spargerea sau ruperea unui dinte si patrunderea de bacterii in pulpa dentara, lucru care duce la infectie. Rezultatul este aparitia unui puroi si a durerii, care prezinta riscul raspandirii daca nu sunt tratate. Iata cateva sfaturi pentru a trata abcesul dentar:

Pasi

 1. 1

  Daca crezi ca ai un abces dentar, suna imediat doctorul stomatolog. Infectia se poate agrava destul de repede si este important sa incepi tratamentul imediat.

 2. 2

  Clateste gura cu o solutie din apa calda si sare. Aceasta iti va calma durerea si va ajuta la indepartarea bacteriilor.

 3. 3

  Ia un medicament analgezic pentru a diminua durerile si a reduce febra.

 4. 4

  Mergi la stomatolog pentru ca acesta sa indeparteze abcesul prin aspiratie si sa elimine infectia din zona afectata.

 5. 5

  Termina tratamentul cu antibiotice prescris de doctorul tau. Acesta este necesar pentru a elimina orice urma de infectie din corp.

 6. 6

  Doctorul iti poate recomanda o curatire a canalului dentar. Canalul dintelui va fi curatat de infectie, si apoi acoperit cu o plomba.

 7. 7

  Daca curatarea canalului nu este suficenta pentru a indeparta infectia, doctorul iti poate recomanda scoaterea dintelui. Tratarea dintelui poate dura mai mult, insa vei avea posibilitatea de a-l salva.

Previous postCum sa vindeci o durere de cap fara medicamente Next postCum sa tratezi o ruptura musculara la nivelul gambei

Related Posts

Posteaza un comentariu


close