Cum sa alergi fara a obosi

Unelte articol

Alergatul este un sport pe care toata lumea ar trebui sa il practice. Uneori, dupa ce alergi foarte mult ai impresia ca tot corpul nu te mai asculta, iar muschii incep pe rand sa cedeze. Acest articol te va ajuta sa iti imbunatatesti tehnica de alergat in asa maniera incat sa nu mai obosesti asa de repede in timp ce alergi.

Pasi

 1. 1

  Pentru inceput executa exercitii de incalzire si de stretching inainte de a te apuca de alergat. Astfel iti poti pregati corpul pentru un efort fizic intens.

 2. 2

  Hidrateaza-te in mod constant. Corpul tau va avea nevoie de apa pentru a supravietui. Inainte sa incepi sa alergi, va trebui sa bei cel putin un pahar cu apa, iar daca ai posibilitatea, ia cu tine o sticla plina cu apa pentru a putea lua cate o gura de apa in timp ce alergi.

 3. 3

  Alearga in ritmul muzicii. Incearca sa ai la tine mereu un mp3 player, iPod sau telefon mobil pe care sa poti sa iti incarci playlist-ul cu piesele tale favorite. Astfel vei putea sa iti iei gandul de la oboseala in timp ce alergi.

 4. 4

  Atunci cand pornesti la alergat, incearca sa iti impui un ritm lejer de alergat si sa respecti cu strictete acel ritm. Daca vei incepe sa alergi cat mai tare, cat mai puternic, atunci vei obosi foarte repede si nu vei mai putea sa continui antrenamentul.

 5. 5

  Gaseste un ritm cat mai potrivit dupa care sa respiri. Fiecare persoana este diferita, asa ca incearca sa vezi care modalitate de a respira este cea mai buna pentru tine.

 6. 6

  Odata ce ai simtit ca obosesti, nu te da batut. Incearca sa continui si sa alergi cat de mult poti, in asa maniera incat sa nu iti fie rau.

 7. 7

  Odata ce ai terminat antrenamentul, mergi pe jos 5-10 minute pentru a-ti relaxa muschii corpului, in special muschii picioarelor.
  Daca in continuare te mai simti in stare sa alergi, atunci poti sa continui dupa aceasta scurta pauza sa mai alergi inca o perioada.

 8. 8

  Trebuie sa stii ca vei avea nevoie de foarte multa rabdare si de foarte mult antrenament pana sa ajungi sa nu obosesti deloc in timp ce alergi. Cu timpul iti vei dezvolta un ritm de alergat si o modalitate de a respira, in asa maniera incat sa poti obtine un randament foarte bun.

Previous postCum sa alergi daca afara este foarte cald Next postCum sa alergi intr-un oras fara prea multe trotuare

Related Posts

Posteaza un comentariu


close