Cum sa ai o rezistenta cat mai mare la efort fizic

Unelte articol

In acest articol poti sa gasesti cateva sfaturi despre cum poti sa devii o persoana cat mai rezistenta la efortul fizic.

Pasi

 1. 1

  Consulta-te cu medicul de familie inainte de a te apuca de un nou sport.

 2. 2

  Consuma o masa usoara cu doua ore inainte de fiecare antrenament. Carbohidratii complecsi, precum pastele, orezul sau cartofii sunt o sursa extraordinara de energie.

 3. 3

  Ia inghitituri mici de apa atat inainte cat si in timpul antrenamentului. Astfel, iti vei mentine corpul cat mai hidratat.

 4. 4

  Incepe sa iti construiesti rezistenta cardiovasculara :
  * Incepe antrenamentul cu cateva exercitii usoare de stretching sau de incalzire.
  * Incepe apoi sa alergi intr-un ritm cat mai lejer. De exemplu, la prima sesiune de antrenament, mergi pe jos timp de 5 minute, alearga un minut. Urmatoarea sesiune mergi pe jos 10 minute, apoi alearga doua minute. Gradat poti sa cresti intensitatea antrenamentelor, sau sa cresti durata lor.
  * Incearca apoi sa mergi 50 de metri, apoi sa alergi 50 de metri. Repeta acesti pasi de mai multe ori la fiecare antrenament.
  * Continua sa executi aceste exercitii pana cand observi ca faci progrese vizibile.

 5. 5

  Mareste distanta sau viteza cu care alergi la fiecare antrenament. Cu cat vei vedea ca faci mai multe progrese, cu atat vei fi mai motivat sa lucrezi cat mai intens. Totusi, pentru a face progrese va trebui sa depui cat mai mult efort in antrenamentele tale.

 6. 6

  In final trebuie sa stii ca nu poti sa ai o rezistenta mare la efort peste noapte. Pentru a realiza acest lucru va trebui sa te antrenezi intens o perioada indelungata de timp, pana sa ajungi sa ai o rezistenta destul de mare la efortul fizic.
  Cunoaste-ti limitele si nu te forta prea tare pana ajungi sa fii epuizat.

Previous postCum sa ai gambe cat mai subtiri Next postCum sa ai o vacanta de neuitat la cascada Niagara

Related Posts

Posteaza un comentariu


close