Cum sa alergi pe gheata

Unelte articol

Iata cum trebuie sa procedezi daca vrei sa alergi pe gheata in siguranta.

Pasi

 1. 1

  Daca vrei sa alergi pe un rau sau pe un lac inghetat, atunci va trebui sa te asiguri ca gheata este destul de groasa pentru a-ti suporta intreaga greutate. Mergi putin pe margine, paseste mai tare, chiar sari usor de cateva ori pe gheata pentru a te asigura ca aceasta este indeajuns de groasa pentru a-ti suporta greutatea corporala.

 2. 2

  Incepe sa pasesti pe gheata ca si cum te-ai furisa prin spatele cuiva. Mergi cat mai incet, fii cat mai silentios, tine-ti genunchii indoiti si tine-ti echilibrul pe varfurile picioarelor.

 3. 3

  Mareste incet incet pasul pana ajungi sa alergi. Ai totusi grija sa nu te impiedici de vreun obstacol de pe gheata.

 4. 4

  Evita gropile si crapaturile din gheata. Daca iti pierzi echilibrul si o cadere este inevitabil, atunci tine mainile cat mai aproape de langa corp si ai grija sa nu cazi cu mainile sau cu picioarele sub trunchi. De asemenea, daca ai posibilitatea, incearca sa iti controlezi caderea, aruncandu-te usor intr-o parte.

 5. 5

  Daca vrei sa schimbi directia de mers, nu o face brusc. Ia curbele cat mai larg, in asa maniera incat sa iti poti mentine echilibrul.

Previous postCum sa alergi mai repede in asa maniera incat sa iti depasesti limitele Next postCum sa alergi pe suprafete alunecoase

Related Posts

Posteaza un comentariu


close