Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa eviti sa fii lovit de fulger – CumFacSa.ro

Cum sa eviti sa fii lovit de fulger

Unelte articol

Fulgerele sunt printre cele mai puternice si periculoase fenomene din natura. Un fulger reprezinta electricitatea care se descarca dintr-un nor. Acesta va alege calea cea mai scurta de a lovi pamantul, de aceea va „cauta” sa loveasca cele mai inalte obiecte. De aceea fulgerele lovesc casele, cladirile, stalpii de inalta tensiune. Pana in prezent nu exista modalitati de a opri un fulger, dar cu siguranta ca poti face in asa fel incat sa eviti sa fii lovit de un fulger.

Pasi

 1. 1

  Pe timp de furtuna nu sta intr-un spatiu deschis, precum o campie sau un loc de parcare. Tu vei fi cel mai intalt obiect de acolo si vei fi o tinta foarte usoara.

 2. 2

  Stai cat mai departe de obiectele de metal. Acestea atrag fulgerele asa ca risti sa fii si tu lovit de un fulger daca stai pe langa obiecte mari de metal.

 3. 3

  Daca esti la piscina sau la mare, iesi imediat din apa deoarece apa este un conductor foarte bun de electricitate.

 4. 4

  Nu sta sub obiecte inalte precum copaci sau stalpi de inalta tensiune. Dupa cum am amintit mai devreme : obiectele inalte atrag fulgerele. Iar electricitatea ar putea sa treaca si prin tine.

 5. 5

  Nu trebuie sa mergi prin furtuna cu umbrela deschisa.

 6. 6

  Daca ai masina in apropiere, atunci intra inauntru cat mai repede. Chiar daca masina este de metal, daca aceasta va fi lovita de fulger, atunci electricitatea va merge prin jurul tau sa nu va trece prin tine.

.

Previous postCum sa eviti sa fii intepat Next postCum sa eviti supraantrenamentul

Related Posts

Posteaza un comentariu


close