Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa alegi ghetele pentru alpinism – CumFacSa.ro

Cum sa alegi ghetele pentru alpinism

Unelte articol

Daca vrei sa fii un alpinist bun, atunci vei avea nevoie si de cele mai bune echipamente, atat pentru a putea parcurge distante cat mai mari, cat si pentru a calatori pe munte in cele mai bune conditii. Echipamentul va fi cel care iti va proteja organismul de conditiile aspre pe care le intalnesti pe munte. Unul dintre cele mai importante astfel de echipamente sunt ghetele. Iata cum poti sa alegi ghetele potrivite pentru a urca pe munte.

Pasi

 1. 1

  Pentru inceput gandeste-te de ce fel de ghete vei avea nevoie. De regula, ghetele de alpinism sunt mai grele decat ghetele pentru mers in drumetii, din cauza ca sunt mai ridige si ca trebuie sa poata suporta si cramponi, de care te vei folosi atunci cand vei escalada stanci sau ghetari.

 2. 2

  Alege sa porti ghete de alpinism pentru drumuri usoare, cu o durata de 1-3 zile. Aceste ghete sunt facute din piele si nu te vor putea proteja de temperaturi foarte scazute.
  Daca vei urca pe gheata, atunci ar trebui sa alegi ghete cu talpa cat mai groasa.
  Daca vei urca pe stanca, atunci vei avea nevoie de ghete cu talpa cat mai flexibila.

 3. 3

  Alege ghete pentru mers in expeditii daca vei urca la altitudini mai mari de 4500 metri. Aceste ghete vor avea inca o gheata interioara care este izolata. Astfel, poti sa indepartezi acea gheata interioara si sa o porti in picioare cat timp dormi, pentru ca atunci cand incalti ghetele de alpinism dimineata, sa nu le simti cat de reci sunt.
  Trebuie totusi sa stii ca aceste ghete de mers in expeditii sunt facute din plastic, sunt mari si nu sunt deloc confortabile.

 4. 4

  Astfel de ghete le poti gasi sa le cumperi de la magazinele sportive, magazinele de schi sau chiar online.

 5. 5

  Probeaza ghetele cu cel putin o pereche de sosete groase. Daca poti sa introduci doua degete intre calcaiul tau si calcaiul ghetei in timp ce degetele ating varful ghetei, atunci aceasta este o marime potrivita pentru tine.

Previous postCum sa alegi echipamente impermeabile pentru drumetii Next postCum sa alegi hainele potrivite pentru drumetii

Related Posts

Posteaza un comentariu


close