Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa arunci corect o sulita – CumFacSa.ro

Cum sa arunci corect o sulita

Unelte articol

Aruncarea sulitei este un sport foarte popular la jocurile Olimpice. Nu este foarte greu sa arunci o sulita, dar vei avea nevoie de antrenament special daca vrei sa ajungi sa o arunci pe distante foarte mari.

Pasi

 1. 1

  Pentru inceput va trebui sa inveti sa tii cat mai corect sulita in mana.
  Odata ce ai invatat acest lucru, va trebui sa iti calculezi foarte bine pasii de la locul din care pornesti pana in locul in care arunci sulita.

 2. 2

  Incearca sa iti calculezi foarte bine acei pasi de cateva ori fara sulita in mana.
  Fa cateva ture de proba si incearca sa vezi care este numarul ideal de pasi pe care trebuie sa ii faci pentru a arunca cat mai tare sulita.

 3. 3

  Executa la inceput cateva exercitii de incalzire.
  Incepe apoi antrenamentul propriu zis. Ia sulita in mana ta dominanta (pentru cele mai multe persoane mana dominanta este mana dreapta). Porneste usor din punctul de start, iar cand ajungi cat mai aproape de linia de final, arunca sulita.

 4. 4

  Trebuie sa stii ca intotdeauna umarul de la mana cu care aruci sulita ar trebui sa fie deasupra umarului. Daca vei cobori cotul mai jos, atunci nu vei arunca bine sulita, iar aceasta nu se va mai infige in pamant.

 5. 5

  Daca ai o astfel de pricepere, incearca sa arunci sulita sub un unghi de 35 de grade. Astfel, sulita va parcurge cea mai lunga distanta.

 6. 6

  De asemenea, daca ai pricepere si daca stapanesti foarte bine acest sport, pentru a imprima mai multa forta aruncarii, exact in momentul aruncarii poti sa te duci cu tot corpul inainte, ca si cum ai sari un pas.
  Incearca astfel diverse combinatii de aruncari, pana iti creezi un stil propriu de aruncare.

 7. 7

  Ai foarte mare grija si nu arunca cu sulita daca vezi ca se afla oameni pe terenul din fata ta.

Previous postCum sa arati minunat atunci cand mergi sa inoti Next postCum sa arunci un balon cu apa

Related Posts

Posteaza un comentariu


close