Cum sa iti imbunatatesti rezultatele la alergarea pe distante lungi

Unelte articol

Alergarea pe distante lungi necesita multa rezistenta din partea sportivilor. Cu cat vrei sa iti imbunatatesti mai bine timpii pe care ii scoti, cu atat va trebui sa fii mai in forma si sa ai o rezistenta deosebita. Iata cum trebuie sa procedezi pentru a deveni un astfel de atlet.

Pasi

 1. 1

  Antreneaza-te. Uneori este chiar asa de simplu : pentru a obtine rezultate cat mai bune va trebui sa te antrenezi cat mai mult. Ideal ar fi daca ai avea posibilitatea sa te antrenezi de cate 3-4 ori in fiecare saptamana.

 2. 2

  Atunci cand te antrenezi, cel mai bine ar fi daca te-ai antrena pe un teren specific alergarii, cum ar fi un teren cu iarba sau sintetic. Un bun exemplu ar fi pista de 400 de metri de pe stadion.

 3. 3

  In prima saptamana ar trebui doar sa te testezi si sa te cronometrezi. Alearga pe distante variate, de 800-5000 metri si cronometreaza-te.

 4. 4

  Odata ce ai obtinut diversi timpi pentru aceste distante, noteaza-i pe o foaie de hartie si incepe sa iti stabilesti goluri.
  Astfel, poti sa afli cat de mult progresezi de la o saptamana la alta si daca antrenamentele tale dau rezultate.

 5. 5

  Antreneaza-te atat pentru sprinturi (pe distante scurte), cat si pentru alergarea de lunga distanta (alearga timp de o ora cel mult de doua ori in fiecare luna). Astfel, stii sigur ca picioarele tale pot sa reziste oricand unei curse de distanta.

 6. 6

  Intotdeauna incalzeste-te si executa cateva exercitii de stretching inainte de a te antrena.

 7. 7

  Incearca sa iti faci o dieta cat mai echilibrata, pentru a consuma toti nutrientii si toate vitaminele de care are nevoie corpul tau pentru a face un efort sustinut.

 8. 8

  Ia cel putin o zi de pauza intre anetrenamente pentru a permite muschilor tai sa se regenereze si pentru a-ti permite tie sa te odihnesti.

Previous postCum sa iti imbunatatesti jocul de tenis Next postCum sa iti imbunatatesti ritmul de alergat

Related Posts

Posteaza un comentariu


close